Kış mevsiminin sert ve uzun geçtiği şehrimizde Afşin Belediyesi elinde bulunan kısa zamanı değerlendirmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Yeni kurulan asfalt pilenti ve yeni alınan parke üretme makinesi sayesinde gece gündüz asfaltlama ve kaldırım çalışmaları ara verilemeden devam ediyor. Hemen hemen tüm sorunlu bölgelerde çalışmalar gerçekleşirken, hastane yolu olarak bilinen bölgede yapılan çalışma yüzleri güldürdü. Burada ilk olarak yapılan istinat duvarı sayesinde her kış yaşanan sel sorunu ve civarda bulunan evlerin yaşadığı tehlike ortadan kalmış oldu. İstinat duvarının ardından ise hemen kaldırım çalışmaları başladı ve sona gelindi. Kaldırım çalışması tamamlanır tamamlanmaz ise bu yolun asfaltlaması gerçekleştirilecek.

 

Hastane yolunun yanı sıra Afşin Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri şehrin birçok noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler şu sıralar Fevzi Çakmak Caddesinde yol yapımı gerçekleştiriyor. Buradaki çalışmanın ardından ise Atatürk Caddesine geçilecek ve bu caddenin boydan boya tüm kaldırımları yenilenerek yine boydan boya asfaltlaması gerçekleştirilecek. Yine bu cadde üzerinde kısa süre sonra uygulamaya geçecek olan parkomat sistemi içinde düzenleme yapılacak.  

Editör: Haber Merkezi