Arıtaş Belediye Başkanı Muhtemit Dağlı, İller Bankasının 6 Eylül 2012 tarihinde Kanalizasyon Şebekesi Yapım işi için ihaleye çıkacaklarını söyledi.
Başarılı belde belediyeler arasında gösterilen Artıştaş Kasabası’nda bu defa Kanalizasyon Şebekesi yapılacak. Kanalizasyon olmayan yerlerde kanalizasyon, eskiyen şebekeler ise yenilecek. İller Bankası 6 Eylül 2012 tarihinde ihaleye çıkıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Muhtemit  Dağlı, “Arıtaş Kasabasının 7 mahallesinden Gözübenli ve Gollüce Mahallelerinin tamamıyla, Çayırbağ Mahallesi 2. Nolu Gecekondu Önleme Bölgesi ile Yeşilyurt Mahallesinin yarısında kanalizasyon şebekesi bulunmamakta olup, diğer mahallelerde eksik ve kullanışlı değildir. Kanalizasyonu bulunan Mahallelerde dere yatağına ve sulama kanallarına verilen kanalizasyonu mümkün olduğunca kasaba merkezi dışına uzattık ancak bu çözüm için yeterli olmadı. Mevcut sisteminde verimli çalışmamasından dolayı şebekenin tamamen yenilenmesine karar verildi. Kasabanın mevcut bir kanalizasyon şebekesi projesinin olmaması nedeniyle, proje yapımıyla uğraştık, buda oldukça uzun zaman aldı, Kanalizasyon projeleri İmar planları esas alınarak yapılmaktadır. İmar planı için altlık olan Hâlihazır Harita yapımı, imar planı yapımı ve proje yapımı 5 yıllık bir süreçte 2010 yılı sonunda tamamlandı.” dedi.
Başkan Dağlı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“SUKAP kapsamında % 50 hibe desteği için 2011 yılında yapılan müracaatımız 2012 yılı programına alındı. İşin diğer % 50 kısmına karşılık gelen bedel ise Belediyemizce karşılanacak ve ihale sonrası belli olacak. Arıtma tesisi için projede belirtilen yerin Maliye Hazinesinden Belediyemize tahsis işlemleri sürüyor. Arazi tahsisi tamamlandığında hazır tip projelerden uygun olanım belirleyip tesisini sağlayacağız. Kasabanın sadece Gözübenli Mahallesi ile iki küçük mezra teknik nedenlerle projemiz dışında kaldı. Bunlardan Gözübenli Merkez ve Koçaş mezrasına 250'şer kişilik 2 ayrı fosseptik yaparak bunların kanalizasyon problemini çözüyoruz. Şebeke ve fosseptikler % 80 seviyesinde tamamlanmış durumda ve bu yıl bitireceğiz. Mevcut şebeke projeye dayanmıyor. Borular, sadece evlerden uzaklaştırmak için tekniğine uymadan ( eğiri, çapı vb ) gelişi güzel döşenmiş. Rögar ve muayene bacası hemen hemen hiç yok, bu nedenle eski şebeke kullanılmayıp, tamamı iptal edilecek. Kanalizasyon şebekesi yapım işi meşakkatli bir iş, tüm cadde ve sokaklar kazılacak, bu nedenle buralarda kaplama çalışmaları yapmadık.”
 
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Arıtaş Kasabası Belediye Başkanı Muhtemit Dağlı, “Arıtaş’ınm en az önümüzdeki 50 yıllık kanalizasyon sorununu çözecek olan projenin yapım ve ihaleye çıkarılması ile programa ve SUKAP projeleri kapsamına alınması aşamasında büyük destek veren ve öz veriyle çalışan İller Bankası Gaziantep Bölge Müdürlüğü personelleri; Yapım uygulamaları Müdürü Mehmet Tekatlı, Proje Geliştirme ve Şehircilik Müdürü Ahmet Öztürk ve Bölge Müdürü Fatih Budak ile İller Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Kaplan ile Milletvekilimiz Mahir Ünal' a ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum “ dedi.
Editör: Haber Merkezi