Kahramanmaraş polisi, “Altın Kızlar” olarak bilinen hırsızlık çetesini son soygunlarını gerçekleştirdikleri Altın Şehir Apartmanı'nda yakaladı.
Alınan bilgilere göre, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Osmaniye’de ikamet eden E.O., Ş.O., S.O., R.U. ve H.A ile suça sürüklenen küçük yaştaki Ç.G.’nin hırsızlık amacıyla Kahramanmaraş’a geldiği istihbaratını alınca harekete geçti. Kahramanmaraş Otogarı’ndan itibaren kadınları takibe alan polis, sürekli servis değiştiren kadınların Haydar Bey Mahallesi’nde hırsızlık için keşfe çıktığını belirledi. Girdikleri apartmanlarda katları kontrol eden kadınlar, bir süre sonra üçerli iki gruba ayrıldı. Altın Şehir Apartmanı ve Boğaziçi Konutları’nda gözlerine kestirdikleri dairelere girmeyi başaran kadınlar, evdeki ziynet eşyalarını alarak apartmanlardan ayrıldılar. Kadınları takip eden polis, 6 zanlıyı üzerlerindeki ziynet eşyaları ile birlikte kaçmaya çalışırken yakaladı. Daha önce de Afyonkarahisar, Kocaeli, Osmaniye, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin ve Hatay’da hırsızlık olaylarına karışan ve suç dosyaları bulunan zanlıların üzerlerinde yapılan aramalarda piyasa değeri 15 bin TL olan 6 künye, 3 bilezik, 3 gerdanlık, 10 yüzük, 10 çeyrek altın ve çok sayıda küpe ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.
KAÇIŞ YÖNTEMLERİ AJANLARI ARATMIYOR
Son derece lüks evlerde yaşayan ve son model araçları bulunduğu öğrenilen zanlıların polisin takibine yakalanmamak için ancak ajanların yapabileceği yöntemleri uyguladıkları öğrenildi. Lüks araçla hırsızlık yöntemlerinin polis tarafından deşifre edilmesinin ardından zanlıların bu kez de yolcu minibüslerini kullandıkları ortaya çıktı. İddiaya göre Osmaniye’den hareket eden hırsızlar, takip edilmemek için önce Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerine, ardından da gidecekleri şehirlere hareket ediyor. Hırsızlık yapacakları kentte de sürekli yer değiştiren hırsızlar, yaptıkları her işin ardından evden ayrılırken kıyafetlerini de değiştiriyor. Hırsızların evlere girmek için ise saç tokasını kullandıkları tespit edildi.
Kahramanmaraş polisi, hırsızların soymak için özellikle daha az vatandaşın yaşadığı apartmanları tercih ettiğini belirleyerek, vatandaşları da bu konuda uyardı.
Editör: Haber Merkezi