Afşin Samanyolu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ilginç bir projeye imza attı. Oluşturulacak olan oyun merkezinden minikler birbirinden güzel oyuncakları evlerine götürüp oynadıktan sonra tekrar merkeze getirecekler.

Afşin Samanyolu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Doğu Ak Deniz Kalkınma Ajansı’nın SODES Projeleri “Al Götür, Oyna Getir” isimli projeyle başvuruda bulundu. SODES gerekli incelemeler sonrası projeyi kabul etti. Kabul edilen bu projeyle ilçede bir oyun merkezi kurulacak. Kurulan bu oyun merkezinde 12 bin 521 kız öğrenci ve 13 bin 184 erkek öğrenci uzmanlar eşliğinde oyun oynayacaklar, hem de oynadıkları oyuncakları evlerine götürecekler. 

Konu hakkında bilgi veren Afşin Samanyolu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Proje Sorumlusu Adem Türkhan, “ Derneğimiz olarak proje çağrı dönemlerini dikkatle takip etmekteyiz.2012 yılı için proje başvuru çağrısına çıkan SODES projelerine iki projeyle başvuruda bulunduk. Projelerimizden bir tanesi SODES tarafından desteklenmeye değer görüldü. Projemiz Afşin Belediyesi Ve Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü de ortak olarak kabul ettiğimiz Samanyolu Eğitim Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği adına “Al götür, Oyna Getir’’ adlı projemizdir. Projemizle dernek kuruluş amaçlarına uygun olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi çok önemsemekteyiz bu bağlamda; Bir çocuğun hayatında oyunun tartışılmaz bir yeri vardır. Çocuk oyun oynarken duygularını ve ihtiyaçlarını ifade edebilmekte bunun yanında hayatın diğer evrelerinde karşılaşabilecekleri sorunlarla baş edebilme yetisi de kazanabilmektedir. Bunun yanı sıra oyuncağın, çocukta merak uyandırma, kasları çalıştırma, girişimciliği ve hayal gücünü arttırma, daha da önemlisi çocuğu problem çözmeye yönlendirme gibi faydaları da vardır. “Al götür, Oyna Getir’’ adlı projemizle; maddi durumu yetersiz örgün eğitime devam eden 12.521 kız öğrenci,13.184 erkek öğrenci olmak üzere toplam 25.705 dezavantajlı çocuğumuzu yerel yöneticiler vasıtasıyla tespit edeceğiz. Belirlenen hedef kitleyi oluşturacağımız çocuk oyuncak merkezine üye yapıp burada çocuk gelişimi/okul öncesi eğitim uzmanları nezaretinde oyun oynamalarını, oyun oynarken de öğrenmelerini sağlayacağız. Proje kapsamında hedef grubumuzda bulunan çocukların istedikleri oyuncakları alıp evlerine götürmelerini, oyuncaklarla oynadıktan sonra tekrar getirmelerini sağlayacağız. Çocukların ihtiyacı olan oyuncakları sağlamak amacı ile çocuk merkezi oluşturulacak SODES desteğiyle çocukların yaş ve cinsiyet gruplarına göre eğitici yeni oyuncaklar alıp hedef grubumuza emanet olarak verilecektir. Projemizle ihtiyaç sahibi çocukların oyuncak ihtiyacı karşılanırken hem de evlerde bulunan fazlalık oyuncakların değerlendirilmesi sağlanacaktır. Böylelikle hem milli servetimiz israf olmayacak hem de maddi durumu iyi olan ailelerin çocukları oyuncak gibi değerli eşyalarını paylaşmayı öğrenecekler.” dedi. 

Projede desteklerini esirgemeyenlere de teşekkür eden Türkhan, “Afşin Kaymakamı Faik Arıcan’a , Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’a Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat’a, ASİAD Başkanı İlyas Sarı’ya Afşin Samanyolu Eğitim Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Saadet Demir’e teşekkür ederim” dedi.


Editör: Haber Merkezi