Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin'in 100 yıllık içme suyunu karşılayacak Akdere İçme Suyu Projesinin yapım ihalesinin geçen hafta itibariyle feshedildiğini söyledi.

Ekinözü İçmeceleri'nde ilçe belediye başkanlarını ve ilçe kaymakamları ile bir araya gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Akdere İçme Suyu Projesinin yeniden ihale edileceğini belirterek, Afşinli vatandaşların evinden 2017 yılı sonunda Akdere'den gelen doğal kaynak suyunun akacağını söyledi.

Akdere İçme Suyu Projesiyle birlikte Elbistan'ında 100 yılık içime suyunu karşılayacak Sarımağara İçme Suyu Projesinin yeni ihalede birleştirileceğini söyleyen Başkan Erkoç, " Afşin'e ve Elbistan'a cazibeyle su ulaştıracak projenin ikmal ihalesinin önümüzdeki ay yapılacak. Her iki projeyi de 2017 yılı içersinde tamamlamak istiyoruz" dedi.

DSİ, Akdere için yeniden ihaleye çıkacak

Afşin ilçesine cazibeli olarak doğal kaynak suyu ulaştıracak Akdere Projesi ile Elbistan’a yine aynı şekilde su getirecek Sarımağara projesinde ihalelerin yüklenici firmalarından kaynaklanan sorun nedeniyle bir süredir ilerleme sağlanamıyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve projenin öngörülen tarihlerde bitirilmesini amaçlayan Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürlüğü ikmal ihalesini önümüzdeki ay yapmayı planlıyor.

Akdere ve Sarımağara içme suyu projesini bölgenin en önemli yatırımlarından biri olarak gördüklerini ifade eden Erkoç, “ Akdere ve Sarımağara su kaynakları ihalesi önümüzdeki ay Devlet Su İşleri tarafından büyük ihtimal yeniden yapılacak. Afşin ilçemize içme suyu getirecek Akdere projesinin ihalesi geçen hafta itibariyle iptal edildi. Müteahhit firma yapamıyordu. Süreç çok kötüydü ve çalışmalar da durmuştu. Şimdi Elbistan’la birlikte ortak ikmal ihalesini yapacağız. 2017 yılı sonu itibariyle Ekinözü’nün de dahil olduğu bu bölgeye Sarımağara­-Akdere bölgesinden inşallah içme suyu ulaştıracağımız inancındayım. Bir aksilik çıkmazsa bu üç ilçemize doğal kaynak suyunu ulaştıracağız. Bu konu üzerinde ehemmiyetle duruyoruz. İnşallah DSİ’ye 30 yılda ödeyeceğiz. Bölgenin en önemli yatırımının o olduğuna inanıyoruz. İhale yapıldığında bu müjdeyi de yerinden vereceğiz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, açıklamasına şöyle devam etti:

Ekinözü’nde olduğu gibi tüm ilçelerimizde yoğun bir çalışma içindeyiz. Sorumluluğumuzun ve vebalimizin gereğini yerine getirmek için şartlar elverdiği sürece çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah, gelecek yıl itibariyle Ekinözü’nde gerek altyapı gerekse de üstyapı işlerinde bir sorun kalmayacak. En önemlisi de Ekinözü’nün içme suyu altyapısını değiştireceğiz. Şebekeyi değiştireceğiz. Ekinözü’nde yoğun bir altyapı çalışması yapıyoruz Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluk alanlarımızdaki çalışmaları 2017 yılın sonunda bitirmeyi planlıyoruz 2018 yılına birçok iş bırakmayalım düşüncesi içersindeyiz’’

Ev Sahipliğini Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’nin yaptığı programda Bölgeye gelen heyet Şifalı sulardan içip Yukarı ve Orta İçmeleri gezerek 2017 yılının Turizm potansiyelini ele alarak Türkiye’deki İş Adamlarına İçmecelere Yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundular.

2017­2018 yıllarının ilçenin her anlamda değiştiği dönem olacağını belirten Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ise, "Memleketimize, vatanımıza hizmet etmek için çalışıyoruz Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızla birlikte buradayız. Başbakan Yardımcımız Sayın Veysi Kaynak ve Kültür ve Turizm eski Bakanımız Sayın Mahir Ünal Beylere, il başkanımıza ve milletvekillerimize sevgiler saygılar sunuyorum. 2017­2018 yılları, Ekinözü için değişim ve dönüşümün zirveye ulaştığı hizmet dönemleri olacak.’’ dedi.

Toplantıya, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Ekinözü Kaymakamı Cüneyt Caner, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar ve işadamları katıldı.

Editör: Haber Merkezi