DSİ 20. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu ve ekibi Afşin Akdere İçme Suyu Tesislesi inşaatında teknik incelemelerde bulundu.

Afşin'de içme suyu sorununu sona erdirmek için başlatılan Akdere İçme Suyu İsale Hattı projesi kapsamında başlatılan şebeke ve tünel inşaatında incelemede bulunan DSİ 20. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, Akdere projesinin tamamlanmasıyla Afşin’in 2045 yılına kadar su ihtiyacı karşılanacağını belirtti.

Akdere içme suyu projesiyle Afşin ilçe merkezi ve 30 mahalleye su geleceğini kaydeden DSİ Bölge Müdürü Köleoğlu, “Afşin İçmesuyu Tesisleri İnşaatı işi kapsamında, Afşin İlçe merkezi ve civar 30 yerleşimin 2045 yılına kadar yıllık 16,13 hm³/yıl içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacının Hurman Çayı’nda bulunan Kurudere  kaynaklarından kapte edilerek karşılanacaktır. İş kapsamında kaptaj yapıları, isale hattı, hat üzerindeki sanat yapıları, tüneller, depolar ve terfi istasyonları inşa çalışmaları devam etmektedir” dedi.



Afşin ilçesinin içme suyu sorununu sona erdirmek içi başlatılan Akdeere İçme Suyu İsale Hattı projesi kapsamında Erçene, Çağılhan ve Kabaağaç isale hattı çalışmaları ve PE (Polietilen) şebeke inşaatı tamamlandı.Yaklaşık 43 kilometre uzaklıktan getirilecek olan Akdere içme suyu ile Afşin merkez, Arıtaş, Altunelma, Bakraç, Çobanbeyli, Çoğulhan, Tanır, Emirli, Alimpınar, Çağılhan, Kabaağaç, Altaş, Gözpınar, Büget, Çomuduz, Berçenek, Emirilyas, Erçene, Hüyüklü, Ördek, Kötüre ve Başüstü mahallelerinin 100 yıllık su ihtiyacını karşılanabileceğini belirtildi. Çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifada eden yetkliler, "lçemize Akdere’den temin edilen suyu ulaştırmak için başlatmış olduğumuz isale hattı projesi devam ediyor. Proje kapsamında isale hattı döşendi. Allah kaza bela vermezse, proje zamanında teslim edilecek ve vatandaşlarımıza Akdere’nin suyunu ulaştırmış olacağız” denildi.



Editör: Haber Merkezi