İl Başkanı Erkoç, şehit yakınlarına ve Türk milletine sabır dileyerek, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“10 Kasım 2012 günü sabah saatlerinde ülkemizin huzurunu bozmaya çalışan vatan hainlerine karşı yapılan operasyonlara katılmak üzere helikopterle seyir halindeyken; Siirt İli kırsalında kötü hava şartlarından dolayı kayalıklara çarparak düşen helikopterde şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz.
Bu kazada bu kahraman şehrin, kahraman evladı Uzman Çavuş Ömer Büyükköse’nin de şehit düştüğünü öğrenmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle kahraman şehidimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet kederli ailesine ve aziz hemşehrilerimize başsağlığı diliyoruz.
Şehrimiz istiklal mücadelesinde nasıl en ön safta durmuşsa, bugünde ülkemizin huzuru, aziz milletimizin bekası içinde en ön safta durmaktadır ve durmaya devam edecektir.”
- AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI NECATİ OKAY:
- AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay’da yayımladığı mesajında, meydana gelen kaza nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti. Şehit olan askerlerin, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlere karşı mücadele eden, milletin birlik ve beraberliği için çalışan kahramanlar olduğunu kaydeden Okay, şu ifadeleri kullandı:
“Hükümetimiz terörü bitirmekte kararlıdır ve asla ödün vermeyecektir. Yeterki birlik ve beraberliğimizden taviz vermeyelim. Helikopter kazasında şehit düşen askerlerimizden biri olan Uzman Çavuş Ömer Büyükköse’yi bugün dualarla son yolculuğuna uğurladık. Bu ülkenin kurulmasında ve vatanın düşmanlardan kurtulmasında öncülük eden Kahramanmaraş, yine bu ülkenin iç huzuru ve bekası için de öncülük etmektedir.
Milletimiz bir olduğu sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun olamaz. Bu vesile ile yeniden şehitlerimize Allah’tan rahmet, Milletimize baş sağılığı dilerim. Bu ülkenin huzuru ve güvenliği için görev yapan tüm güvenlik birimlerini Allah’a emanet ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi