AK Parti Afşin İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Genel Merkezi'nce onaylandı.

AK Parti Genel Merkezi'nin yeni atamasını gerçekleştirdiği AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman'ın birlikte çalışacağı ilçe yönetim kurulu listesi belli oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş'tan 9 Şubat Perşembe günü yetki belgesini alan Afşin İlçe Başkanı Türkkahraman'ın, yönetim kurulu Genel Merkez tarafından belirlendi. Genel Merkez, 25 asıl, 25 yedek üyenin bulunduğu listeyi onaylanarak atamasını gerçekleştirdi.

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, “ Genel Merkez'imiz tarafından ilçe başkanlığı görevi bize tevdi edilmesinin ardından teşkilatımızda görev alacak arkadaşlarımızla alakalı havuz oluşturulması istendi. Bu sürecin ardından en az 75 kişinin listeye alınması istendi. Bölge Koordinatörümüz ve Manisa Milletvekili İsmail Bilen tarafından listeye alınan 96 kişinin bire bir mülakatı gerçekleştirildi. Listemizin oluşturulması sürecinde partimizin prensip kararları gereği kamuda çalışan ve taşeron işçileri ile milletvekili, ilçe başkanı ve belediye meclis üyelerinin birinci derece yakın akrabaları listede bulunmuyor. Ayrıca listemizde yüzde 30 genç ve yüzde 30 bayan yönetim kurulu üyemiz yer aldı. Listemizin hazırlanma sürecinde mahallelerimizin temsili noktasında hassas dengeler gözetildi. Bu süreçte AK Partiyi en güzel şekilde temsil edecek ideal kadronun hazırlanması için çaba sarf ettik. Mülakatların ardından hazırlanan taslak liste Genel Merkezimize gönderildi. Genel Merkezimiz bir çalışma yaptı ve ortak bir 25 asıl ve 25 yedek üye listesi oluşturuldu. " diye konuştu.

Afşin'de birlik ve bütünlüğü sağlamayı hedeflediklerini belirten Türkkahraman, " Yönetim Kurulu listemizde yer alamayan arkadaşlarımız ile her zaman kol kola çalışmak istiyoruz. AK Parti davasına gönül veren hiçbir kardeşimizi dışarıda bırakmak istemiyoruz. Herkes ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmak istiyoruz. Listemizin hazırlanması sürecinde Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven ile de görüştük,  fikir ve taleplerini aldık. AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş tarafından onaylanan yönetim kurulumuz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak, partimizi Afşin'de en güzel şekilde temsil edeceğiz. Rabbim, yar ve yardımcımız olsun. Yeni yönetimimizin Afşin'imize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" açıklamasında bulundu.

Sabri Türkkahraman'ın ilçe başkanlığındaki Asıl Yönetim Kurulu sırasıyla şu isimlerden oluştu:

"Abdulhamit Gözükara, Alahaddin Polat, Arif Binboğa, Bayram Sert, Durdu Güven, Fadime Peköz, Gökhan Börk, Güleser Keleş Ermurat, Hadise Özden, Halis Bozkurt, Harun Kalfe, İbrahim Demir, Medet Kurt, Mehmet Vural, Mehmet Turan, Mehmet Yılmaz, Mehmet Ali Taşkale, Mesut Candemir, Mikail Kenç, Mustafa Mert, Necmettin Yücel, Selver Açıkgöz, Süleyman Sönmez, Yakup Karalık"

Yedek Yönetim Kurulu ise sırasıyla şu isimlerden oluştu:

" İsmail Doğan, Hasan Hüseyin Arslan, Aziz Yayıcı, Yakup Kapu, Adem Ertuğrul, Sabit Akbaş, Yımaz Çelik, Hacı Kılınç, Osman Kaynar, Hüseyin Karataş, Bayram Bülbül, Abdulkadir Arslan, Ali Gökkaya, Durmuş Kızılay, Ahmet Karpuz, Mehmet Emin Tan, Hacı Ali Karabulut, Durmuş Sağınak, Fetullah Sakar, Abidin Ceran, Hüseyin Özen, Mustafa Karatut, Abdullah Karakuş, Abdurrahman Türkmen, Adnan Dağ,

Editör: Haber Merkezi