AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı, ramazan ayı nedeniyle iftar programı düzenledi. Düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 350 kişi katıldı.
Afşin Atatürk Parkında düzenlenen iftar programına AK Parti Gurup Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Yıldırım Mehmet Ramazan Oğlu, Sıtkı Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Ak Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, İl Genel Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaş katıldı.
Yemek öncesi Afşin’e gelen AK Parti Milletvekilleri, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’ı makamında ziyaret ettiler. Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerine Afşin’de yapılan ve yapılması planlanan yatırımları slayt eşliğinde anlatı.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Afşin Belediyesi ziyareti ardından Afşin Esnafını ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinlediler.  Esnafın sorunlarını dinleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri buradan AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldılar.
 
Afşin İlçe Tarım Müdürlüğü’ne ait olan 550 dönümlük arazinin Afşin Belediyesi’ne verildiği müjdesini veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal , “ Bilindiği gibi Adatepe Barajı tamamlandı kanetleri tamamlanmak üzere, Karakuz barajı bir yılan hikayesine dönmüştü. Karakuz barajının plan ve proje ihalesi yapıldı ve bizim geçen gün sizin de yakından takip ettiğinizi bildiğim eylem olanımızda 2014 itibariyle yapacağımız her şeyi yazdık. Bir yıl boyunca bakanlarımız ve milletvekillerimizle yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Kahramanmaraş, Ekinözü, Nurhak, Andırın, Elbistan, Afşin, Çağlayancerit, Pazarcık, Türkoğlu’na nelere yapılacağını bu kitaba işledik.  Milletvekillerimizle birlikte de burada yazılan her şeyin takipçisiyiz. Bunun takibini zaten biz 1 yıldan buyana yapıyoruz. Afşin’imize 550 dönümlük ilçe tarım ve hayvancılık müdürlüğümüze ait olan araziye Afşin’e kazandırmış bulunuyoruz. “ dedi.
Ünal konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Az önce belediye başkanımızla da bütün milletvekillerimizle birlikte de görüştük fidanlık arazimizin belediyemize devri hem Site 2’nin devri, içme suyu projesi hayata geçecek. İnşallah 2014 yılında Afşin ve Elbistan’a doğal gaz geliyor. Şimdi bölgemize bir teknik üniversite kazandırmanın çabası içerisindeyiz. Afşin, Elbistan ve Göksun’un ortasına bütün yatırımları yaparak ilçelerimizin el ele büyümesi için bir çaba içerisindeyiz. Büyükşehir kanunuyla birlikte zaten her yer Kahramanmaraş oluyor. Şimdi ilçelerimiz biz mahalle mi olacağız diyorlar ama tam aksine her yer kendi nüfusu oranında büyükşehir meclisine meclis üyesi gönderecek. Dolayısıyla bütçelerde buna göre hazırlanacak ve her yere eşit oranda hizmet gidecek. Belde kalmayacak Afşin’imizin bütün belde ve köyleri Afşin’in birer mahallesi olacak. Dolayısıyla Afşin’imizin nüfusu ilçe merkez nüfusuna bakılmaksızın bütün nüfusa bakılarak kaynak aktarılacak. Dolayısıyla hizmet alma noktasında bütçeyi dörde katlayacağı için büyükşehir şuanda 130 milyonluk bütçe yaklaşık olarak 430 milyona çıkacak. Artık herkes ayrı ayrı planlama yapmayacak. Planlamalar ve kaynaklar tek elden kullanılacak. Biz AK Parti olarak her zaman 75 milyon insanımızın her biri bizim için birinci sınıftır. Bu ülkenin taşı, toprağı ve her insanı bizim için mübarektir ve bizde onların her biri için Allah biliyor ki birer hizmetkârız. “
 
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil:
“Türkiye İstikrara kavuşmuş bir ülke”
Türkiye’nin AK Partiyle istikrara kavuştuğuna vurguda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “İdrak edeceğimiz Kadir Gecemizin ve Ramazan Bayramının şehrimize, milletimize, tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Güzel bir söz vardır. Denir ki “sevgiler paylaşıldıkça çoğalır, üzüntüler paylaşıldıkça azalır.” Bizler Müslümanlar olarak sevinçlerimize hep beraber ortak olduğumuz gibi keder ve üzüntülerimize de ortak olmak istiyoruz. Sevinçlerimizi çoğaltarak birlik ve beraberliğimizin pekiştirmenin gayret ve çabası içerisindeyiz.     Dünyada ekonomik sıkıntı var ve bunu herkes açıkça görebiliyor. Dünyada siyasi sıkıntılar var.  Türkiye çok şükür bizi içten ve dıştan karıştırmak istemelerine rağmen bunlara inat bir huzur aracı halinde duruyor. Bunun temel sebebi Türkiye’nin istikrara kavuşmuş olmasından kaynaklanıyor.” dedi.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ise, “Mübarek Ramazanı Şerif’in bu güzel gününde, bu feyizli bereketli anlarda sizlerle birlikte olmak bizim için önemli bir ayrıcalık. Tüm teşkilatımızla ve milletvekillerimizle ilçelerimizi dolaşıyoruz. Diğer ilçelere nazaran ilk defa bu kadar çok katılıma şahit oldum. Afşinli kardeşlerimizin bu coşkulu katılımlarından dolayı ve böyle bir iftarda bizleri yalnız bırakmadıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. “ dedi.
 
Daha sonra söz alan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güven, “İki gün önce Türkoğlu’nda misafir ettiğimizi Suriyeli kardeşlerimizi ziyaret ettik. Türkoğlu’nda misafir olan kardeşlerimizin durumu gerçekten de çok zor durumda. Orada kucaklarında 3-5 aylık çocukları olan kadınlar kocalarının Suriye’de savaştıklarını söylediler. Ama hamt olsun ülkemizde birlik ve beraberlik içerisinde Ramazanı Şerifi eda ediyoruz. Bundan dolayı Cenab-ı Hak’a ne kadar şükretsek azdır.” açıklamasında bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi