AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Türkiye artık sorunlarını çözüyor, önündeki engelleri kaldırıyor, dünyada söz sahibi haline geliyor ”dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal,  Afşin’de AK Parti İlçe Teşkilatı, sivil toplum örgütü temsilcileri, belde belediye başkanları, köy muhtarlarıyla bir araya geldi.
Afşin Semt Konağı’nda düzenlenen toplantıda konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Değişim dediğimiz şey,  yani bir halden diğer hale geçiş olarak diye tanımladığımız şey genellikle insanoğlunun içinde yaşadığı için fazla anlamlandıramadığı bir şey. Yani bizler şuanda değişimin içinde yaşadığımız için pek fazla farkına varmıyoruz. Şuanda Türkiye’de nasıl bir değişimin yaşandığının, şuanda Türkiye’nin nereye doğru gittiğinin, Türkiye’nin yeniden imkânlarını, yeteneklerini, potansiyelini koordine ederek nasıl Türkiye’nin ayağa kalktığının farkında değiliz. Türkiye artık sorunlarını çözüyor, önündeki engelleri kaldırıyor, dünyada söz sahibi haline geliyor. “dedi.
‘Maalesef bu toplum yıllar boyunca korku toplumu haline getirdiler’ diyen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Ama eski korku ve alışkanlıklarımızla bunları göremiyoruz. Çünkü kafamızda hala eski var. Kafamızda hala korkularımız var. Maalesef bu toplum yıllar boyunca korku toplumu haline getirdiler. Bunu herkes biliyor. Daha öncelere gitmeye gerek yok. Ben evde 60 darbesinin hikayeleriyle büyüdüm. Babam demokrat partiliydi, evimizde dergiler vardı ve küçük bir çocuktum. Evimizde bulunan hayat dergisinde merhum Adnan Menderes’in İdama götürülen resmiyle büyüdüm. Genç yaşımıza geldik bu sefer de 80 darbesine şahit olduk. Gazi Mustafa Ortaokulundan 3. Sınıfta öğrenciyken minibüsü durdurdular, yanımda kimlik kartı yoktu, genç bir çocuktun indim araçtan çayırın üstüne oturdum sonra jandarma bana sen kime sordun da oturdun dedi dipçikle… ben bunları yaşadım. Bu korkuyu tüm Türkiye yaşadı.” şeklinde konuştu.
Ünal konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sonrasında 28 Şubat’ı gördük. 28 Şubat sürecinde öğretmendim. Nasıl bir baskı oluşturulduğunu şahit olduk. Bunlar hamd olsun artık geride kaldı. Bunları şunun için anlattım. O kadar korkular ve acılar yaşadı ki bu millet şimdi zannediyoruz ki hala bir tehlike mi olur? Acaba beklemediğimiz bir şey mi olur ? diye düşünebilir insanlar. Halla umutlarını yeşertmeyebilir insanlar. Ama şuanda burada bulunan sizler buraya gelip oturmakla ve siyaset yapmayı tercih etmekle, toplum önderi olmayı tercih etmekle zannediyor musunuz ki makam, mevki, koltuk bulları seven insanlar vardır. Hani, sizin kişilik ve karakteriniz makamdan güçlü değilse, makamdan koltuktan kişiliğiniz güç alıyorsa zannedersiniz ki makam, mevki sizi adam etti zannedersiniz. Hâlbuki ki adamlık nedir?Adamlık, oturduğun koltuğa ve makama güç verebilmektir. O yüzden oturduğumuz koltukar bizim için birer ateşten gömlektir. Her birimiz, muhtarlık yapan kardeşim, belde belediye başkanlığı yapan kardeşim, sivil toplum kuruluşunun önderliğini yapan kardeşim, belediye başkanlığı, ilçe başkanlığı, milletvekilliği yapan kardeşim şunu blimesi gerekir ki; Allah İndinde çok büyük bir sorumluluğu taşımaktadır. Bu milletin ününe çıkmak ve yürümek çok büyük bir sorumluluktur. “
Toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Ak Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ve parti yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile partililer katıldı.
Editör: Haber Merkezi