Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal,"Bir toplumun ve bir ülkenin gelişmişliği o ülkedeki siyaset kurumunun, siyasi iradenin gücü ve sorun çözme becerisiyle ilgilidir" dedi.
Ünal, Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği'ne (KALİDA) yaptığı ziyarette, Suriye'ye yardımlarından dolayı iş adamlarına teşekkür etti. Kahramanmaraşlı iş adamlarının Suriyeli kardeşleri için üzerine düşeni yerine getirdiğini anımsatan Ünal, "İşte bu birliktelik, iş birliği, bu geleceğe dair heyecan ve güven devam ettikçe bu yol yürünür ve mesafe alınır" diye konuştu.
Necip Fazıl Kısakürek'in "Sanma bu tekerlek kalır bu tümsekte, yarın elbet elbet bizimdir" dizesini hatırlatan Ünal, tekerleğin tümsekten geçtiğini ve artık milletle birlikte yol yürüdüklerini ifade etti.
Siyaset kurumunun yıllarca sorun çözen bir kurum olamadığını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:
"Bir toplumun ve bir ülkenin gelişmişliği o ülkedeki siyaset kurumunun, siyasi iradenin gücü ve sorun çözme becerisiyle ilgilidir. Hamdolsun siyaset kurumu bu ülkenin sorunlarını çözüyor. İş adamlarımızın sorunlarını çözüyor. Her şeyden önemlisi diyalog kurabiliyor, konuşabiliyor, iletişim kurabiliyor, istişare edebiliyor, değerlendirme yapabiliyor. Tbmm artık bu ülkede bu milletin sorunlarının çözüm merci haline geldi. Bir sıkıntımız, bir sorunumuz, bir meselemiz varsa bu meselenin çözüm yeri neresidir- Çözüm adresi neresidir- Parlamentodur. Demokratik toplumlarda da böyle olması gerekir. Milletin meseleleri parlamentoda konuşulur. Milletin meseleleri parlamentoda çözüme kavuşur. Dolayısıyla milletvekili de gerçek anlamda milletin vekili olur."
-"İstikrar ve güven"-
Güçlü bir ekonominin en temel ihtiyacının "istikrar ve "güven" olduğuna işaret eden Ünal, "İstikrar ve güven olmadan bir ülkede demokrasi de olmaz, ekonomi de olmaz. İnsanlar önlerini göremedikleri için, iş adamı yatırım da yapamaz. 2000 yılını hatırlayalım. 2 gün sonrasını göremiyorsun. Kimse yatırım yapamıyordu, önümüz görünmüyordu. Şimdi hamdolsun 12 sene sonrasını, 15 sene sonrasını hatta Başbakanımızın 2071 hedefiyle birlikte 50 yıl sonrasını görebiliyoruz" şeklinde konuştu.
Ak Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç ise Anadolu'nun bağrından kopmuş ve toplumun tüm değerlerini yansıtan, tüm değerlerini benimseyen, yeri geldiğinde savunan iş adamları derneklerinin gelişmesi ve büyümesinin önemine değindi.
Ak Parti Milletvekili Mehmet Yıldırım Ramazanoğlu da, Ak Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetleri anlattı.
KALİDA Başkanı Osman Gemci de konuşmasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Birlik beraberlik içerisinde istişare içerisinde olmamız gerektiği kanaatindeyim. Ülkemizin daha ileri seviyelere ulaşabilmesi için bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Ziyarette, Ak Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, parti yöneticileri ve KALİDA üyesi iş adamları yer aldı.
Editör: Haber Merkezi