AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Afşin'de Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlen bayramlaşma töreninde partililerle bayramlaştı.

AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı binasında düzenlenen bayramlaşma programına katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, 15 temmuzda gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi içim Fetullahçı Terör Örgütü ve işbirlikçilerinin ülkeyi bölme ve işgal girişimi olduğunu söyledi.

FETÖ tarafından 15 Temmuzda yapılmak istenen darbe girişimin milletin ferasetiyle önlediğine değinen Çitil, " Darbe girişimin planlayanların tek hesap edemedikleri nokta, bu milletin, toprağına, vatanına, bayrağına aşık olduklarını unuttular." dedi.

Her şeye rağmen yatırımların artarak devam edeceğini belirten Çitil, Afşin'e yapılan ve yapılacak olan hizmetlere değindi.

 Milletvekili Çitil: "Büyükşehir'den Afşin'e 2017 Kapalı Yüzme Havuzu"

" Afşin'in yatırım bazında tüm sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyemizin yapmış olduğu yatırımları yakından takip ediyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin'e yapılacak olan kapalı yüzme havuzunun 2017 yılı içerisinde yapılacağının müjdesini vermek istiyorum. Bu konuyla alakalı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç ile görüştük ve ek sosyal tesislerle birlikte önümüzdeki yıl içerisinde kapalı yüzme havuzunun tamamlanacağını belirtti.

- 500 kişilik öğrenci yurdu

Bilindiği üzere ilçemizde öğrencilerimizin konaklama ihtiyacını karşılayacak yurt eksiğimiz vardı. 250 kız, 250 erkek olmak üzere 500 kişilik olmak üzere yurt yapılması yatırım programına alındı.

Afşin Devlet Hastanesini büyüteceğiz

Devlet hastanemizin mevcut bulunan binalarının ek olacağı büyük bir hastanesi kompleksi yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu hizmeti ek yatırım programına aldırıp Afşin'imizin hizmetine sunacağız inşallah. Atık su tesisimiz tamamlandı. Şebeke çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Akdere İçme Suyu Şebekesi'nin çalışmasında yüzde 10 ilerleme var. Çalışmalar konusunda ilgili bakanlığımızla görüşmeler yaptık. En son gelinen noktada ihaleyi alan firmaya gerekli ikazları yapmamıza rağmen fesih sağlanacak ve ihalesini yeniden yaparak bu işi hızlandıracağız. Alt yapımızın tamamlanmasıyla birlikte yol problemimiz kalmayacak. Göksun-Elbistan Karayolu yapımına Afşin'i de dahil ettik.

- Eshab-ı Kehf'te konaklama tesisi yükselecek

İlçemizin en önemli değeri olan Eshab-ı Kehf'e yerli ve yapancı turistlerimizin konaklamalarını sağlamak için tarihi dokuya uygun bir sosyal konut inşa edilecek. Ayrıca ilçe merkezimize inşası başlanan Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi'nin yapım çalışmaları devam ediyor. Cami inşaatımız için Başbakan Yardımız Veysi Kaynak ile görüştük ve Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyemiz ve Kaymakamlığımızla birlikte bir proje sunup, kamulaştırma alanını biraz daha genişleterek Afşin'imize yakışır bir doku ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Afşin'imize en güzel hizmeti yapmak için hep birlikte çalışıyoruz."

Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Rabbim, bu memleketi, belalardan, afetlerden ve şer odaklarının şerlerinden muhafaza etsin, her günümüzü böyle etsin. Hedefimiz çok büyük. İnşallah bu milletin yeniden İslam ümmetinin bayraktarlığını yapacağı günler yakın. Bu günler birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemiz için önemli günlerdir. Bütün hemşerimizin kurban bayramını kutluyorum, he birlikte birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlar görmek nasip olur inşallah." açıklamasında bulundu.

Selamla konuşması yapmak için kürsüye gelen AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, bayramlaşma törenine katılan partililere teşekkür etti.

Bayramların Türk milleti için çok önemli olduğunu ifade eden İlçe Başkanı Kırbıyık, " Bayramlarda manevi duygularımız milletçe had safhaya çıkıyor. Birlik oluşumuzun ve beraber oluşumuzun önemli bir göstergesidir bayramlarımız. Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşerilerimizin Kurban Bayramını kutluyorum. " diye konuştu.

Afşin'deki Bayramlaşma Programına, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve AK Parti Afşin İlçe başkanı Şeref Kırbıyık'ın yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Ak Parti Afşin Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe kadın kolları, gençlik kolları ile çok sayıda partili katıldı.

Editör: Haber Merkezi