AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı
5. Olağan Kongresi Yapıldı
 
AK Parti'de Kırbıyık Dönemi Başladı
 
AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresi düzenlendi. Tek liste halinde girilen seçimlerde Avukat Şeref Kırbıyık  AK Parti Afşin İlçe Başkanı oldu.
 AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresi'ne, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Mehmet Sağlam, Yıldırım Ramazanoğlu, ve Sıtkı Güvenç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Muharrem Erantepli, İl Başkanı Av. Metin Doğan, çevre ilçelerin belediye başkanları ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, delegeler, partililer ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
AK Parti Afşin İçe Teşkilatı, 5. olağan kongresi Afşin Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kongre, Divan Başkanlığına Av. Mehmet Güngör , Başkan Yardımcılığına Ayşe Kılıç ve kâtip üyeliğine Cüneyt Doğan oy birliği ile getirildi. Yönetim ve denetim faaliyet raporları, gelir-gider bilançoları okunması ardından konuşmalara geçildi.
 
AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresinde açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, " AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresinin ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 22 Ocak 2012 tarihinde ilçe başkanlığı görevine geldim ve bu süre içerisinde elimizden ve gücümüzün yettiği kadarıyla bütün parti mensuplarımızla ilçemize hizmet etmeye çalıştık. Biz ilçemize hangi hizmeti getirdiysek hep birlikte yaptık. Görevimiz süresince dostça, dürüstçe ve hiç kimseye saygıda kusur etmeden görevimizi yaptık. Afşin'de önemli hizmetlerde bulunduk. Öncelikle mahalle temsilcilerimizi ve sandık kurullarımızı güncelledik ve bir yapılanma gerçekleştirdik. Bizden önceki ilçe başkanlarımız dönemlerinde Afşin'de önemli adımlar atıldı. Benim ilk ilçe başkanlığına geldiğimi günlerde Afşin Hükümet Konağı faaliyete geçti. Arkasından Afşin Devlet Hastanemizin ek binası tamamlandı, diş hastanesi yapıldı, suni çim futbol sahamız gençlerimize hizmet etmek için faaliyete geçti. Eğitime el verişli olmayan okulumuz yıkılarak yerlerine yenileri yapıldı. Akdere İçme Suyu projesi başladı ve en kısa zamanda tamamlanacak, Adatepe Barajımız su tutmaya başladı, Afşin'in en büyük hayali olan Karakuz Barajı  Orman ve Su Bakanlığımız tarafından yatırım programına alındı inşallah 2015 yılı içerisinde ihalesi yapılacak. Afşin için ayrı bir önemi olan Tanır-Sarız yolunun yapılması sözünü aldık Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan'dan, projesi tamamlandı. Afşin'de AK Parti Hükümeti döneminde birçok hizmet yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bunları sayarak sizlerin değerli vaktini almak istemiyorum. Ben, AK Parti Afşin İlçe Başkanlığı döneminde ilçemize hizmet etmek için bütün gayretimi gösterdim.  Bütün Afşinli vatandaşlarımızdan helallik istiyorum. " şeklinde konuştu.
 
Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresinin ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah AK Parti için, Ülkemiz ve Afşin için hayırlı uğurlu olur." açıklamasında bulundu.
 
5. Olağan Kongrede AK Parti İlçe Başkanlığına Aday olan Av. Şeref Kırbıyık, " Zatıma gösterilmiş olan teveccüh beni ağır bir sorumluluğu bundan sonra üstlenmekle karşı karşıya bıraktı. Allah bu sorumluluğun gereğini yapabilme kudretini bize nasip eylesin, mahcup eylemesin." dedi
 
Kırbıyık, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu zorlu hizmet yolunda görevi devraldığım sayın başkanım Fevzi Kaynak başta olmak üzere tüm teşkilat üyelerimize sonsuz teşekkürü bir borç biliyorum. İkinci teşekkürümüz Divan'a; gerçekten mükemmel bir organizasyonla ve suhuletle Kongremizin gerçekleşmesini sağladılar. Tabi bir diğer teşekkürümüz de delegelerimize; büyük bir katılım ve coşkuyla Kongreyi gerçekleştirdiler, kendilerine teşekkür ediyorum. Tabi teşekkürümün bir başka boyutu da bütün misafirlere ve delegelere, bugün bu yağmurlu havada bizleri yalnız bırakmadınız. Ama bunun da bir hikmeti var diye düşünüyorum. Biz millet adına üşümeye, enerji harcamaya, her türlü zorluğa direnmek:üzere bu yola çıktık, Allah bu yolda ayaklarımızı sabit eylesin, bu yolda bizleri kudretli ve şefkatli bir devletin yönetiminde erdemli bir siyaseti hayata geçirme basireti, dirayeti her zaman nasip eylesin. Türkiye, bu yeni dönemde güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya,  milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir. Bu yarışta partimizin bayrağını ilçemizde mı yüksek noktaya ve en ulvi noktaya götürmek için mücadele edeceğiz. 2002 yılından itibaren 12 yıllık AK PARTİ iktidarı ile Ülkemiz ve milletimiz şimdiye kadar görmeye alışmadığımız çok büyük ve önemli hizmetleri görmeye başlamıştır. Millet bize bir emanet yükledi biz de bu emanetin hakkını vermek, bu emanetin gereğini yerine getirmek için cesaretle, kararlıkla, dimdik durarak aldanmayarak ve aldatmayarak memleketimizi daha yüksek seviyelere taşıyacağız. Ben tekrar Sayın Vekillerimize, değerli Divan üyelerine, il başkanımıza ve yönetimine, ilçe başkanlarımıza ye yönetimlerine, belediye başkanlarımıza, delegelerimize,sivil  toplum kuruşlarımıza ve tüm basın mensuplarımıza şahsıma gösterdikleri teveccüh için teşekkürlerimi burada ifade etmek istiyorum, hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."
Daha sonra konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Metin Doğan, " Kuran'ı Kerim'de bir sureye adını veren yedi mağara ashabının, yedi güzel insanın yaşadığı bu topraklara o nazik ruhları sinmiştir ve burada yaşayan insanların her biri bir Mekselina, bir Yemliha'dır. Bundan dolayı her zaman Afşin'e geldiğimizde bu ruhu iliklerimize kadar hissediyoruz.  AK Parti iktidarı Türkiye'de büyük bir dönüşüm sağladığı gibi, sayın milletvekillerimizin büyük gayretleriyle hükümetimizin olağan üstü mücadelesiyle Afşin'de de büyük farkındalıklar oluşturmuştur. Kahramanmaraş'ta en memnun arkadaşlarımızdan biri olan, bir görev ve dava adamı olan bu partiye hizmet eden Fevzi Kaynak kardeşimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün Av. Şeref Kırbıyık başkanlığında seçilecek yeni yönetim kuruluna başarıla diliyorum. Fevzi Kaynak Başkanımızın yükseklerde bırakmış olduğu bayrağı devralacak ve daha yükseklere taşıyacak. " şeklinde konuştu.
Son olarak konuşma yapan Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, " Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seçildikten sonra çok önemli bir beyanda bulundu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyetinin ilk turda seçilmiş Cumhurbaşkanı sıfatıyla görevi devraldıktan sonra üç önemli hedeften bahsetti. Bunalar, Avrupa Birliğine geçiş süreci, demokratikleşme ve çözüm süreci ve yeni anayasa süreci. Şuanda çok önemli kazanımlarımızı Türk milleti olarak, bugüne kadar hayal bile edemeyeceğimiz yerlere geldiysek  bunun arkasında sizlerin verdiği çok önemli destek var. Bu desteğin azalmadan devam etmesi Sayın Cumhurbaşkanımızın bize göstermiş olduğu bu üç önemli hedefi gerçekleştirmesini sağlayacak. " ifadelerini kullandı.
 
 
Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi ve tek liste halinde girilen seçimlerde Avukat Şeref Kırbıyık  AK Parti Afşin İlçe Başkanı oldu.
 AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı’nın yeni yönetimi sırasıyla  şu isimlerden oluştu:
Şeref Kırbıyık, İsrafil Çelik, Faruk Karakuş, Sefa Özdemir, Namık İnal, Yunus Uluer, Mehmet Köse, Şükrü Seven, Mustafa Kaynak, Burhan Karabulut, Murat, Çiftçi, Ömer Kaya, Mehmet Ali Taşkale, Cahide Ertekin, Mikail Kenç, Mustafa Kılınç, Mehmet Benli, Alaattin Polat, Sevgi Şahan, Abdulhamit Karaduman, Göksel Hayva, Durmuş Özedemir, Celal Kurt, Meral Öztürk, Durdu Alp
 
Editör: Haber Merkezi