İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında maç çıkışı saatinde çevik kuvvet otobüsüne yönelik bomba yüklü araçla düzenlen saldırıda Afşinli Komiser Yardımcısı Serkan Baki’nin de yaralandığı öğrenildi.

Beşiktaş’ta meydana gelen ve 38 şehit verilen terör saldırısında İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevli Afşin Küçüktatlar Mahallesi nüfusuna kayıtlı Komiser Yardımcısı Serkan Baki’nin de olduğu öğrenildi. İstanbul Şişli Etfal Hastanesinde tedavisi devam eden Baki’nin ailesinin İstanbul’a gittiği bilgisine ulaşıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hain saldırıda 1 kişinin kimliğinin belirlenemediğini, 7'si sivil, 30'u polis olmak üzere 38 kişinin şehit olduğunu, 155 kişinin de tedavisine devam edildiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile Polis Eğitim ve Kongre Merkezinde (PEKOM) İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Bursaspor taraftarının stattan çıkışı sonrasında Çevik Kuvvet ekiplerinin toplanma yerinde saat 22.29'da el düzenekli bomba yüklü bir aracın patlatıldığını belirten Soylu, "El düzenek vasıtasıyla patlatılıyor ve olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Aynı dakikalarda 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba, polisler tarafından fark ediliyor. Etrafı tertibat alınıyor, araç patlatıldıktan hemen sonra o da kendisini, kendisinin etrafında tertibat alan polislerin hemen ortasında patlatıyor." dedi.

Türkiye'nin her noktasında terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüren güvenlik kuvvetlerinin, polisin, jandarmanın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, korucuların, özellikle 15 Temmuz'dan sonra "Acaba güvenlik kuvvetlerinde bir zafiyet olur mu?" düşüncesinin tam aksine, Türkiye'nin her noktasında terör örgütlerini diskalifiye edebilmek ve Türkiye'de terör örgütlerinin tasfiye edilebilmesi için çaba harcadığını anlatan Soylu, "Gün yoktur ki terör örgütlerine zayiat verdirilmesin,onların hain planları engellenmesin. Cansiparane bir mücadeleyi ortaya koyuyorlar. Bu akşam da yapılan hain saldırı, aslında bu cansiparane mücadelenin akamete uğrayabilmesi için gerçekleştirilmiş alçak, hain bir saldırıdır." diye konuştu.

Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Bu iki patlamada milletimize üzülerek ve içimiz yanarak belirtiyoruz ki şu anda Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiş 29 şehidimiz var. İkisi sivil, biri emniyet müdürü, biri emniyet amiri olmak üzere toplam 27 polis arkadaşımız. 166 şu ana kadar tespit edilen yaralımız var. Yaralılarımızın bir kısmı taburcu edildi ve yaralılarımızın 23'ünün 17'si şu anda ameliyatta, 6'sı ise yoğun bakımda. Patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak şu anda emniyet güçlerimizle yapılan operasyon çerçevesinde 10 kişi gözaltına alındı. Gerek olayın gerekse olayın tespiti, nerede ve kimler tarafından planlandığı konusundaki çalışmaları da arkadaşlarımız yürütüyor. Milletimizin başı sağolsun. Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."


Editör: Haber Merkezi