AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, 91. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası’nda Afşin Devlet Hastanesine göğüs hastalıkları ve kulak burun boğaz hastalıkları uzman hekim atama kadrosunun açıldığı müjdesini verdi.

5 yıldır Afşin’de olmayan göğüs hastalıkları doktoru açığı kapatılacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 91. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurasında, Afşin Devlet Hastanesine göğüs hastalıkları ve kulak burun boğaz hastalıkları uzman hekimi ataması yapılacak.

Konuyla alakalı açıklama yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, tercihte bulunan doktorların 1 ay içerisinde Afşin’e gelerek göreve başlayacağını belirtti.

Afşin’deki sağlık hizmetlerindeki hekim eksikliği giderileceğini belirten Safi, “Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal ve Kahramanmaraş Milletvekillerimizle bir araya geldik. Ziyaretimiz sırasında ilçemizin eksikliklerini dile getirdik. Afşin’imizin en önemli eksikliklerinden bir tanesi uzun zamandır hastanemiz kadrosunda göğüs hastalıkları doktorunun bulunmamasıydı.  İlçemizde solunum sistemi hastalıkları, kalp krizi, astım, akciğer kanseri ve akut solunum sistemi enfeksiyonu gibi hastalıklardan mustarip olan vatandaşlarımız çevre ilçe ve illere gitmek zorunda kalıyordu. Bu ziyaretimizde vekillerimize bu sorunu bir kez daha dile getirdik ve gerekli girişimlerde bulunularak Sağlık Bakanlığımız, 91. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurasında Afşin’imize göğüs hastalıkları ve kulak burun boğaz hastalıkları uzman hekim atama kadrosu açtı. Tercihler sona erdikten sona erdikten sonra inşallah doktorlarımız ilçemizde vatandaşlarımıza hizmet etmeye başlayacaklar. Sağlık hizmetlerindeki hekim eksikliği böylelikle giderilmiş olacak. Bu açığın kapatılmasında bizden desteklerini esirgemeyen AK Parti Kahramanmaraş milletvekillerimize, Cumhurbaşkanımız Başdanışmanımız Sefer Turan ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi