Afşin’e, 77. Dönem Hizmet Yükümlülüğü Kurası ile 9 doktor ataması yapıldı.

Türkiye’nin en büyük termik santrallerini sınırları içerisinde barındırmasından dolayı, akciğer ve solunum rahatsızlıklarının had safhaya çıktığı Afşin'de, yaklaşık 2 yıldır göğüs hastalıkları uzmanı ataması yapılmadı.

Sağlık Bakanlığının 77. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası ile Afşin Devlet Hastanesi’ne 8, Afşin Toplum Sağlığı Merkezine kadrosuna 1 doktor ataması gerçekleşti.

25 Ekim 2017 Çarşamba günü çekilen kura sonucunda Afşin Devlet Hastanesinin doktor kadrosuna, 1 Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı, 1 Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı, 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ile 5 pratisyen hekim katılırken,  Afşin Toplum Sağlığı Merkezine 1 pratisyen hekimin ataması yapıldı.

3359 Sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa göre yurt içinde veya yurt dışında tıp, tıpta uzmanlık ve yan dal uzmanlık eğitimini tamamlayanlardan Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından atama yapıldı. 77. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası ile Afşin Devlet Hastanesi’ne;

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Alperen Kısa, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Baran Bozkurt, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Mahmut Akyüz ile pratisyen hekimleri, Mücahit Koçlu, Uğur Arı, Alper Kara, Burhan Çomruk, Kadir Çokbekler, atanırken, Afşin Toplum Sağlığı Merkezine pratisyen hekim Emrah Çitil atandı.

Göğüs hastalıkları doktoru yine yok!

Solunum sistemi hastalıkları, kalp krizi, astım, akciğer kanseri ve akut solunum sistemi enfeksiyonu gibi hastalıklardan muzdarip olan vatandaşlar mağdur oluyor. Afşin Devlet Hastanesi’nde, göğüs hastalıkları uzmanı olmadığından dolayı hastalar, tedavi için, raporla alması gereken ilaçları yazdırmak için, çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kalıyor.

Bu durum, hasta ve hasta yakınlarının tepkisine neden oluyor.

Editör: Haber Merkezi