Afşin Kent Konseyi tarafından başlatılan “Bir Yarayı da Sen Kapat” kampanyası çerçevesinde Suriyelilere Afşin’den bir tır dolusu soba gönderildi. Yapılan soba yardımı Kayseri’den Hatay’a yola çıktı.
Afşin Kent Konseyi, Suriye’de yaşanılan iç karışıklık nedeniyle ülkemize gelen Suriyeliler için “Bir Yarayı da Sen Kapat” kampanyası başlattı. Siyasi partiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile Afşin halkı bu yardım kampanyasına destek vermeye devam ediyorlar. Afşin’de toplanılan maddi yardımla 500 adet soba ve soba boruları Suriyeli sığınmacılara verilmek üzere Kayseri’den Hatay’a doğru yola çıktı.
Konu hakkında bilgi veren Afşin Kent Konseyi Başkanı Mevlüt Taşkale, “ Afşin Kent Konseyi olarak başlatmış olduğumuz Bir Yarayı da Sen Kapat yardım kampanyası başladığı günden itibaren Afşin halkından yoğun bir talep görüyor. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve halkımız Suriyeli kardeşlerimize yardım edebilmek için seferber oldular. Yine kurumlarımız da ellerinden gelen tüm yardımları yapıyorlar. İlçemizde topladığımız maddi yardımla Suriyeli kardeşlerimizin havaların soğumasıyla birlikte soba ihtiyaçları da arttı. Bizde bu nedenle bizde soba yardımı yapma kararı aldık. 500 adet soba ve soba borularıyla birlikte kardeşlerimize yolladık. Sobaları yüklediğimiz tır Kayseri’den yola çıktı. Yardım yapan herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
Öte yandan Afşin Kent Konseyi geçtiğimiz günlerde Suriyelilere bir kamyon dolusu yatak göndermişlerdi.
Editör: Haber Merkezi