10 yıl önce Elbistan'ın karşı çıktığı projeyle, Afşin'den Elbistan'a içme suyu götürülecek.

Afşin'in Söğütlü Mahallesi'nde bulunan Hurman Çayı'nın kaynağı olan Akdere'den Elbistan'a saniyede 700 litre su verilecek. Yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Elbistan'a su verme projesinin, proje ihalesi yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Afşin'e bağlı Söğütlü mahallesi sınırlarında bulunan Sarımağara kaynağında Elbistan merkez ve 20 yerleşim birimine su vermek için çalışma başlattı. DSİ'ye bağlı İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından proje ihalesi düzenlendi. Ankara'da gerçekleştirilen ihaleye 11 firmanın teklif verdiği bildirildi.

En yüksek teklifin 632 bin, en düşük teklifin de 400 bin TL olarak gerçekleştiği ihalede teklifler komisyon tarafından değerlendirilecek. İhale sonucunun açıklanmasının ardından içme suyunun isale hattı projesi yapımı, uygulama projeleri ve içme suyu projesini yapmak için ilgili firmaya 520 gün süre tanınacak. Diğer yandan ilgili firmanın kendisine tanınan bu süreden önce projeyi hazırlayacağı ve DSİ'nin ilgili birimlerine teslim edeceği de edinilen bilgiler arasında.

-10 yıl önce bu projeye Elbistan karşı çıkmıştı

Afşin Belediyesi, bundan yaklaşık 10 yıl önce bu projeyi Afşin ve Elbistan ile birlikte yapma fikrini ortaya atmıştı. 2004-2009 tarihleri arasında Afşin Belediye Başkanı olan  İrfan Gedikbaşı, projeyi birlikte gerçekleştirebilmek için Elbistan Belediyesi ile yoğun bir şekilde görüşme yapmış, her görüşme sonucunda ise Elbistan projeye karşı çıkmıştı. 

2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den Afşin Belediye Başkanı seçilen Fazlı Aydoğan, bu projenin hayata geçirebilmek için Elbistan ile görüşmelere tekrar başladı. Elbistan Belediyesi, yine aynı şekilde projeye karşı çıktı. Daha sonra Afşin Belediyesi tek başına bu projeyi hayata geçirebilmek için yoğun mesai harcadı. 10 yıl gecikmeye uğrayan proje geçtiğimiz aylarda başarılı bir şekilde sonlandırmıştı. 

-Akdere İçme Suyu Projesi, hızlı bir şekilde ilerliyor   

Diğer taraftan Afşin için son derece önemli ve yaklaşık 51 milyon 300 bin TL gibi büyük bir rakamla ihalesi yapılan Akdere İçme Suyu projesi hızlı bir şekilde ilerliyor. Proje tamamlandığında Afşin merkez, Arıtaş, Altunelma, Bakraç, Çobanbeyli, Çoğulhan ,Tanır Emirli, Alimpınar, Çağılhan, Kabaağaç, Altaş, Gözpınar, Büget, Çomuduz, Berçenek, Emirilyas, Erçene, Hüyüklü, Ördek, Kötüre ve Başüstü  mahallelerinin 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak.
Editör: Haber Merkezi