Afşin’de, Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) Göksun Şefliği ile Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği tarafından başlatılan ‘doğaya bir yem de sen bırak’ kampanyası kapsamında toplanan yemler, yaban hayvanları için doğaya bırakıldı.

Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği üyeleri, zorlu kış şartlarında yem ve yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için ilçe genelinde topladığı yemleri doğayla buluşturdu. Kampanya kapsamında toplanan 4 tona yakın yem, ilçe genelinde 7 noktada 300 avcı ve ilgililerin katılımı ile dağıtıldı.

Doğaya yem bırakılmasının ardından düzenlenen programda konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Türkiye’ye örnek olacak bir etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Yaban hayvanları için başlatılan kampanyaya katılımın yoğun olduğunu belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “İlçemizde yaşayan insanlarımız, il dışında ve yurt dışında yaşayan hemşerilerimiz bu kampanyaya destek olduğunu öğrendik. Güzel bir organizasyon olduğu için her yerden karşılık bulması bizleri sevindirdi. Hz. Ömer’in bir sözü var; ‘Kuşları yemleyin, yemleyin ki İslam ülkesinde kuşlar açlıktan öldü demesinler.’ Bu düstura uygun hareket eden Afşinli hemşerilerimize,   Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Göksun Şefliği ile Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneğimize, katkıda bulunan tüm esnaf ve işadamlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Afşin’in doğal güzellikleri ve avlakların bol olduğu bir ilçe olduğunu ifade eden Güven, “ İnşallah önümüzdeki günlerde doğaya keklik bırakma organizasyonu düzenleyeceğiz. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüzden çok sayıda keklik bırakılması sözünü aldık. Tüm Afşinlilerin hayrı kabul olsun. Bu organizasyonlar bir araya gelmemize katkı sağlıyor ve yardımlaşma bilincini güçlendiriyor. Emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz hafta içi Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. ” diye konuştu.

- “Yaban hayvanları için gittiğimiz hiçbir kapıdan boş çıkmadık”

2020 yılı av sezonun kapanmasının ardından kış şartlarında yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için başlatılan kampanya yoğun bir katılım olduğunu dile getiren Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Öztürk, “ İlçemizdeki tüm esnaflarımız, iş adamlarımız, dernek üyelerimiz, Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclis Başkanı ve KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz ‘doğaya bir yem de sen bırak’ kampanyasına destek oldu. Yaban havanları için gittiğimiz hiçbir kapıdan boş çıkmadık. Kampanya kapsamında topladığımız yemleri ilçemizdeki 7 bölgede dağıtımını tamamladık. Bize destek olan ve organizasyona emek veren herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Etkinlik, Afşin Belediyesi tarafından yemleme kampanyasına katılanlara verilen yemeğin ardından sona erdi.

Programa, Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Göksun İşletme Şefi İhsan Açoğlu , Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Burak Binboğa, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, Tanır Jandarma Komutanı Astsubay Mehmet Emin Bayram, çok sayıda avcı ile ilgiler katıldı.

Editör: Haber Merkezi