Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, tarafından Afşin’de bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Afşin Kaymakamlığı’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile ilgililer katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin’de proje kültürünün geliştiğini vurguda bulunarak kurumlardan daha fazla proje yapmaları konusunda uyarılarda bulundu. Kaymakam Arıcan, “ Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerini kapsayan bir ajans ve zaman zaman hibe çağrılarını çıkıyor. En kolay yapılabilecek projeler SODES projeleridir. Çok karışık bir yapısı yok, aslında basit bir düzeneği, sebep sonuç ilişkisi var. Çok rahatlıkla yapılabilir ve uygulanabilen projeler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliği, Afşin Sanayi ve Ticaret Odamız, Afşin Sanayici ve İş Adamları Derneği ve Samanyolu Derneğimiz hazırlamış oldukları projeleri yürütüyorlar. Bu projeler, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza katkı sağlıyor.  3 Mayıs 2013 Cuma gününe kadar SODES projeleri hazırlayın, bu konuda çekinmeyin, hatalı olsun ama müracaat seviyesini yüksek tutalım. Ne yazık ki müracaat sayımız da az oluyor. Halbuki biz, Kahramanmaraş ilinde  proje konusunda en ileri gelen ilçelerden biriyiz. Daha çok projeler hazırlayarak ilçemize ve vatandaşlarımıza yararlı olabiliriz.” şeklinde konuştu.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı uzmanları Yusuf Köleli ve Hakan Torun bilgilendirme ve eğitim sunumu yaptı. Sunumda SODES'in hedef kitlesinin yoksulluk nedeniyle sosyal imkanlara erişemeyen çocuklar, gençler, kadınlar, işsizler, yoksullar, göç etmişler ve kentlerin özellikle kırsal alan ve gecekondu bölgelerinde yaşayan bireyler ve gruplar olduğu belirtildi. Söz konusu hedef gruplara yönelik kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerince hazırlanacak istihdam, sosyal içerme ve kültür, sanat, spor projelerine hibe şeklinde mali kaynak sağlanacağı bildirildi.
SODES programına kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, belediyeler, kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlar, mahalli idare birlikleri, il ve ilçe özel idareleri ve sivil toplum kuruluşlarının başvurabileceği ifade edildi. Kamu kurumlarının en fazla üç, sivil toplum kuruluşlarının en fazla iki başvuru yapabildiği programda uygulanacak projelerin süresinin en fazla 12 ay olacağı aktarıldı.
Başvuruların önce elektronik ortamda http: //online.sodes.gov.tr internet adresi SODES-BİS üzerinden yapılması, daha sonra sisteme girilen formun çıktılarının destekleyici belgelerle birlikte son başvuru tarihi olan 3 Mayıs 2013 tarihi mesai bitimine kadar ajans merkezi ya da illerdeki yatırım destek ofisi adreslerine elden, posta ya da kargo ile teslim edilmesi gerektiği bildirildi. Bilgilendirme toplantısı katılımcıların sorularının cevaplanması ile son buldu.
 
Editör: Haber Merkezi