Afşin’de 1 Haziran itibarıyla sayaç okuma işlemleri başladı, periyodik okumalarda oluşacak ilk faturalara vade farksız 6 eşit taksite bölünecek.

Afşin’de konut ve iş yerlerinde elektrik sayaçları okunarak faturalandırma işlemleri başladı. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş ve Adıyaman’da elektrik dağıtım işinden sorumlu olan AKEDAŞ, 1 Haziran 2023 tarihinden sonra gerçekleştirilecek periyodik okumalarda oluşacak ilk faturalara vade farksız 6 eşit taksit imkanı sağladı.

AKEDAŞ’tan yapılan duyuruda: “Değerli tüketicilerimiz; Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK)’nın 23 Mart 2023 tarih ve 11743 sayılı Kurul Kararı gereği 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek periyodik okumalar sonucu oluşacak ilk faturanız, vade farkı olmaksızın 6 eşit taksite bölünecektir.” İfadelerine yer verildi.

Açıklamada Cumhurbaşkanı Kararı ile Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep (Nurdağı ve Osmaniye) il ve ilçelerinde; faal ve kullanılabilir durumda olan orta gerilimden bağlı sanayi ve ticarethane abone grupları hariç, diğer tüm abone gruplarında 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahakkuk/tahsilat işlemlerinin yapılmayacağı; 1 Haziran 2023 itibariyle bu süredeki toplam elektrik tüketimine esas fatura bedelinin gecikme zammı ve faizi olmaksızın 6 ay taksitlendirilmesine karar verildiği hatırlatıldı.

Editör: Haber Merkezi