Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, lise öğrencilerinin terör örgütlerinin ağına düşmesini engellemek için okullarda seminerler düzenliyor.  
 
Bu kapsamda Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, Afşin Belediye Düğün Salonunda öğrencilere terör konusunda bilgiler verdi.
 
Emniyet amiri terör örgütlerinin gençleri etkilediğini belirterek, ´Örgütler, gençlerin zihninde yaptıkları yanlışları meşrulaştırmaya ve hayallerinin şiddet kullanarak mümkün olacağına inandırmaya çalışıyor. Senaryosu, dekoru ve oyuncusu önceden hazırlanmış ortamlara çekip kişiliklerini eriterek, kendi zararlı fikirlerini aşılamaya gayret ediyorlar. Ülkemizin geleceği için aydınlık Türk gençliği, kendi üzerinde oynanan bu oyunu fark edip millî birlik ve bütünlükle daha güçlü bir ülke için çalışmalıdır ”dedi.
 
Araştırmalarda bugüne kadar 120 terör örgütü kurulduğunun, günümüzde 28 örgütün faaliyetline devam ettiğinin ortaya çıktığını kaydeden Emniyet Amiri  “Son 55 yıldır yoğun terörist söylemlerin hepsi aynıdır. Bugüne kadar terörden 70 bin insan hayatını kaybetti. Terörist gruplar, genellikle 14-15 yaş arası gençleri hedef kitle olarak belirliyor. Bu gençlerin çoğu, 30 yaşını görmeden ya hayatını kaybediyor ya da yakalanarak ceza alıyor.” şeklinde konuştu.
Emniyet amiri konuşmasında örgencilerinde fikirleri almak için karşılıklı soru cevap şeklinde söyleşiye de yer verdi. Öğrencilere terör nedir? Teröst nedir? Terörizim nedir?  Şeklinde sorular yönetip örgencilerin cevaplarını dinledi.
 
Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, seminer sonunda  lise öğrencilerine Terörle Mücadele kapsamında hazırladıkları broşür ve kalem hediye etti.
Editör: Haber Merkezi