Afşin'de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 20 bin öğrenci, karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

Afşin’de karnelerini alacak öğrenciler kar sürprizi yaşadı.

Sabah erken saatlerinde başlayan kar yağışı ilçeyi beyaz örtüyle kaplarken, karneleri almak için okullarına giden öğrenciler kar yağışının da tadını çıkarttı.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Merkez Fatih İlkokulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, karnelerini alarak yarıyıl tatiline giren öğrencilere kitap okuma tavsiyesinde bulundu.

2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamladıklarını ifade eden Turan, “Karnelerini alan öğrencilerimiz yarıyıl tatiline girdi. Öğrencilerimiz ve ailelerinin sabaha heyecanlı bir şekilde kalktıklarını tahmin edebiliyorum. Çünkü bugün bazı öğrencilerimiz ilk defa karne alacaklar, bazı öğrencilerimizde okuldaki başarılarının yansıması olan karnelerine kavuşacaklar. Buna ilaveten kış günlerini yaşadığımız şu günlerde uzun zamandır yağmayan karın öğrencilerimizin karne alacağı günle başlaması bizi ayrıca sevindirdi.” açıklamasında bulundu.

Öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan, “ Birinci sınıf öğrencilerimiz ilk karnesi aldı. Tüm öğrencilerimizi ikinci dönemde sağlıklı, sıhhatli bir şekilde sıralarının başında görmek istiyoruz. Öğretmenlerimiz, velilerimize ve öğrencilere gerekli tavsiyelerde bulunmuştur fakat bende bir sınıf öğretmeni olarak, yarıyıl tatilinde ağrı ödevler verilmiyor ama öğrencilerimizin gelişimi için bol bol kitap okuması çok önemli. Özellikle yeni okuma yazma öğrenen öğrencilerimiz, öğrendiklerini unutmaması için aileleriyle birlikte kitap okusun ve yazı yazsınlar.” diye konuştu.

Turan, konuşmasının ardından öğrencilere karnelerini dağıttı. Öğrencilerin karne heyecanına velilerde ortak oldu.

Editör: Haber Merkezi