Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından esnafa hijyen eğitimi verildi.

Afşin Anaokulu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kahramanmaraş İl Gıda ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu ve ilgili şube müdürleri,  Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kurt ve çok sayıda esnaf katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş İl Gıda ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, “Sizler bizimle beraber gıda sektöründe hizmet eden, gıda sektörünün en önemli kolunu oluşturan esnaf ve sanatkarlarımızsınız. Biz gıda hizmetlerinin bir ayağı olan denetim ve kontrol hizmetlerini yürütüyoruz. Ama esas hizmeti yapan ve insanlarımıza gıdaları sunan ve temin eden siz esnaf arkadaşlarımızsınız. Esnaflarımız gıda hizmeti sunumu noktasında ve üretimi noktasında ne kadar bilinçli olursa vatandaşlarımızda gıda tüketimi konusunda o kadar temiz ve sağlıklı gıdalarla buluşmuş olur. Düzenlemiş olduğumuz bu eğitimlerin yasal zorunluğundan öte vatandaşlarımıza gıdayı direk sizler tarafından temin ettikleri için bu zaten gerekli bir şeydir. S-esnaf arkadaşlarımız yaptıkları işi çok iyi bilmelidir. Bilindiği gibi Bakanlığımızın çiftlikten sofraya gıda güvenliği çerçevesinde gıdanın çiftlikte üretilip sofralarımıza gelinceye kadar süre çerçevesinde geçirdiği bütün aşamaları incelenebilir, sürdürülebilir ve denetlenebilir olmasını istiyor. Bizler denetim hizmetlerini yürüten kurum olarak amacımız bu noktada sizlere yol göstermek ve bu konuda sizleri bilinçlendirmek. Yasanının getirmiş olduğu sorumluluklar var tabiki bunlar gerektiği zaman ve gıdalarımıza ve insan sağlığına zarar getirecek hareketleri tespit ettiğimiz şahıslara uygulanacaktır. Bizim amacımız bu işi siz esnaf arkadaşlarımızla en doğru şekilde nasıl yaparız bunları bu eğitim seminer ve konferanslarında işleyeceğiz. Bu konudaki eksiklikler giderilecek ama yasal yükümlülükler mutlaka gerçekleştirilecek.” dedi.

Müdür İhsan Emiralioğlu konuşmasını şöyle tamamladı:

“Esnaf arkadaşlarımız olarak sizin de bizden istekleriniz olabilir bunları da arkadaşlarımıza iletebilirsiniz. Özellikle ekmek tebliğinin tüm sahada uygulanmasını istiyoruz. Bununla alakalı eksiklikleriniz olabilir 1 Temmuz tarihine kadar eksiklikleri tamamlamaları gerektirmektedir. Bu konuyu da buradan duyurmuş olalım. İnşallah Afşin’e ve halkına hep beraber sağlıklı gıda temin etme noktasında elimizden gelen her şeyi yaparız.”  

Konuşmalar ardından bakanlık tarafından yayımlanan ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili tebliğ hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Fırıncıların, çalışanların ve ekmek satanların dikkat etmesi gereken hususların ve uyulması gereken hijyen kurallarının belirtildiği seminerde, gıdanın birincil üreticisinden çıkıp tüketicinin sofrasına gelene kadar gelen tüm aşamaların da uyulması gereken kurallar anlatıldı.

Seminer soru-cevap bölümüyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi