Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Afşin Belediyesi  10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle program düzenledi.
 
Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda ilçede bulunan engelli bireyler bir araya geldi . Düzenlenen etkinlikte, engelli öğrenciler gönüllerince bir gün geçirdi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Fatih Akşam,  "Engelli bireyle her toplumda olduğu gibi bizimde ülkemizde nüfusumuzun belli bir bölümünü teşkil etmektedir. Engellilik sadece bireyin yada bulunduğu toplumun değil tüm insanlığın ortak sorunudur. Engelliler haftası  yalnız ülkemizde değil birleşmiş milletlerde engelli bireylerin sorunlarına çözüm üretmek için çalışmalar yapılmaktadır. Çeşitli engellere rağmen hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde devam ettiren, ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde bulunan engelli vatandaşlarımız bizler için birer güç kaynağıdır. Bu nedenlerden dolayı engelli vatandaşlarımızın yaşam sevincini yitirmeden mutlu bir hayat sürmeleri için temel ihtiyaçları giderilmeli, toplumla bütünleşmeleri sağlanmalıdır. Engel diye tabir ettiğimiz unsur, sosyal ve toplumsal boyutuyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur." açıklamasında bulundu.

Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, "Afşin Belediyesi olarak ilçemizde bulunan engelli kardeşlerimizin engellerini kaldırmak için elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizlerin üzerine düşen görev hem dinen hem de felsefi anlamda herkesi olduğu gibi kabul etmememiz gerekiyor. Aramızda bulunan engelli bireyleri o haliyle kabul etmemiz ve hayatın içerisine çekmek için çalışmamız gerekiyor. Bu konuda annelere, babalara ve bizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Engelli kavramı, engelli bireylerde değil bu engellere bakış açısında aramak lazım. Bizler öncelikle düşüncelerimizdeki engelleri kaldırmalıyız. " diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi