Afşin’de ilçe genelinde elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ) Doğanköy trafo merkezinde yapılacak yıllık bakım çalışması nedeniyle Afşin'de 16 Eylül 2018 Pazar günü 8 saatlik elektrik kesintisi yapılacak.

16 Eylül 2018 Pazar günü 06.00-14.00 saatleri arasında yapılacak elektrik kesintisinden Afşin'in yanı sıra Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinin tamamının etkilenecek.

Afşin ile birlikte 3 ilçeyi daha etkileyecek genel elektrik kesintisinin daha önce 29 Nisan tarihinde yapılacağı duyurulmuştu. İptal edilen o kesintinin 09.00 ile 17.00 saatleri arasında olacağı kaydedilmişti. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda kesintinin başlama saati, 3 saat öne çekilmiş oldu.

Planlı elektrik kesintisinin, Türkiye Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne (TEİAŞ)  ait Doğanköy trafo merkezindeki yıllık bakım çalışması nedeniyle yapılacağı belirtildi.

Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ilçeleri tamamı ve mezraları, hat üzerinde bulunan özel trafo tesisleri ile GES tesisleri etkilenecek kesintiyle ilgili olarak, bölgedeki tüm üretici, tüketici ve sistem kullanıcılarının gerekli tedbirleri alması ve hassasiyet göstermeleri istendi.

8 saat sürecek kesinti sırasında vatandaşlardan elektrik ile çalışan cihazlarını devreden çıkartmasını isterken, yapılacak çalışmaların programlı elektrik kesintisi için belirtilen saatten önce bitmesi halinde kesintiden etkilenen yerlere çalışma bitiminden hemen sonra ilan edilen kesinti bitiş saatinden önce enerji verilebileceği, jeneratör kullanan abonelerin kesinti esnasında güvenlik açısından şebeke ayrıcını açmaları, ekiplerin çalışma esnasında gerekli güvenlik ve emniyet tedbirleri konusunda hassasiyet göstermeleri, kesinti esnasında yetkililerin bilgisi ve izni dışında hat üzerinde kesinlikle çalışma yapılmaması gerektiğinin de altı çizildi.

Editör: Haber Merkezi