İlçe merkezindeki Afşinbey Mahallesinde bulunan 3 evde yaşayan kişilerin koronavirüs test sonucunun pozitif çıkması nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu evlerin karantinaya alınmasına karar verdi.

Bunun üzerine polis ve belediye ekipleri hanelere gelerek vatandaşlara binanın karantinaya alındığını tebliğ etti. Evlerin girişine şerit çekilerek giriş ve çıkışa kapatıldı.

Konuyla alakalı Afşin Kaymakamlığı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çin’ in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi, vatandaşlarımızı korumak, salgının yayılmasını engellemek ve risklere karşı güvenlik düzeyini en üst seviyeye çıkarabilmek amacıyla birçok farklı tedbirler alınmaktadır.

Bu kapsamda;  İlçemize bağlı Afşinbey Mahallesi, Boşnak Küme Evleri adresinde M.D., B. D. ve S.D.’ye ait müstakil evlerde ikamet eden vatandaşlarda pozitif vakaların görülmesi ve temaslı kişilerin bulunması sebebi ile hastalık yayılmasını engellemek amacıyla , 13.05.2020 tarih ve saat 12:00 dan itibaren ilgili adreslerde ikinci bir tarihe kadar karantina uygulamasına karar verilmiştir.

Alınan kararların Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Afşin Belediyesi Zabıta ekiplerince denetim ve kontrol yapılmasına

Alınan karara aykırı hareket edenlere fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası uygulanmasına”

Editör: Haber Merkezi