Afşin Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim ve ayakkabı yardımı yapıldı.

Afşin TSO Başkanı Bekir Sıtkı Can, yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteği ile her yıl ihtiyaç sahibi öğrencilere yapılan yardımın, bu yıl da 600 öğrenciye verilmek üzere okul müdürlerine teslim edildiğini belirtti.

Yardımların 24 bin lira değerinde olduğunu dile getiren Can, desteklerinden dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne teşekkür ederek, yardım seferberliğinin Afşin'de 17 yıldır aralıksız olarak devam ettiğine dikkat çekti.

Ramazan ayında yardıma muhtaç ailelere gıda yardımında, eğitim-öğretim sezonunda ise öğrencilere giyim yardımında bulunduklarını dile getiren Can, şunları kaydetti:

" Eğitime yapılan her yardım, geleceğe yapılan büyük yatırımlardır. Bizlerde elimizden geldiğince eğitim ve öğretim çağındaki öğrencilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Daha önceki yıllarda oda olarak kendi imkanlarımızla maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizi tespit etmeye çalışıyorduk fakat çok zor oluyordu. Daha sonra okul müdürlerimizle yapmış olduğumuz istişarelerin ardından yardımlarımızı müdürlerimizin yapmasının daha uygun olacağını gördük. Okul müdürlerimiz okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi daha önceden tespit ediyor. Bu ilgilerinden dolayı okul müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü yardımlarımız, ihtiyacı öğrencilerimize tam olarak ulaşıyor."

Can, açıklamasının ardından 24 bin lira değerindeki yardım çeklerini, ilçedeki 9 okul müdürüne teslim etti.

Editör: Haber Merkezi