Afşin Ticaret ve Sanayi Odası seçim startını verdi.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Can, 1 Ekim 2017 Pazar günü Afşin Ticaret ve Sanayi Odası’nın Olağan Genel Kurulunun yapılacağını söyledi.

1 Ekim 2017 Pazar günü Afşin Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleştirilecek seçiler için Afşin İlçe Seçim Kuruluna gerekli müracaatın yapıldığını belirten Afşin TSO Başkanı Bekir Sıtkı Can, “Seçimlerimizin Afşin’in birliğine ve kardeşliğine katkı sağlayacağına, kurumumuzun itibarını daha da kuvvetlendireceğine inancım tamdır. ”dedi.

Genel Kurulda yaklaşık 400 üyenin oy kullanacağına değinen Afşin TSO Başkanı Bekir Sıtkı Can, “Ticaret ve Sanayi Odamızın 4 yılda bir yapılan Olağan Genel Kurul Tarihi belli oldu. 1 Ekim 2017 tarihinde Odamızın meslek komiteleri ve meclis üyelerinin seçimini gerçekleştireceğiz. İnşallah huzurlu bir ortamda seçimin yapılacak. Bu dönemki seçimde mekânla ilgili bir sıkıntımız yok, biz bunu 3-4 seçimde eski Ticaret Odamızdaki yerimizin problemini hep birlikte yaşadık.” açıklamasında bulundu.

Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının Afşin’e ve müteşebbislerine yakışan bir hizmet olduğunu söyleyen Can,  “  Ticaret ve Sanayi Odasının kıt imkânlarıyla beraber yapmış olduğumuz Ticaret Odası binası gerçekten bölgemizde en güzel binalardan biri oldu. Üyelerimizin daha güzel hizmetleri hak ediyor.  Biz burayı yaparken bazı çevreler tarafından eleştirilmiştik. Ticaret Odasına böyle bir binanın çok lüks olduğunu, Afşin’de bir otel ihtiyacının daha gerekli olduğunu söylemişlerdi. Ama sağ olsun girişimci bir kardeşimizin otel yapmasıyla bu yükü bizden aldı.” diye konuştu.

‘2 yıllık üye olmayan oy kullanamayacak’

25.08.2017 tarihinde çıkan Olağanüstü Hal kapsamında çıkan kararnamede oda seçimlerinde oy kullanabilme şartları değiştirildiğini ifade eden Can, şöyle devam etti:

“ Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) organlarıyla oda ve borsa seçimlerinde oy kullanabilme şartları değiştirildi.
Resmi Gazete’de yayımlanan KHK’ya göre, oda, borsa ve birlik organları seçimlerinde oy kullanabilmek için seçim tarihi itibarıyla en az iki yıldır oda ve borsaya kayıtlı olma şartı aranacak.
Bu karar bütün oda ve borsalarla birlikte, 1 Ekim’de gerçekleştireceğimiz Afşin Ticaret ve Sanayi Odamızın Genel Kurulunda, odamıza Kasım 2015’ten sonra olan arkadaşlarımız bu seçimde maalesef oy kullanamayacaklar.”

- Odanın asıl vazifesi girişimcilerin önünü açmak

Ticaret Odası olarak her zaman üyelerinin yanlarında olduklarını ifade eden Can, “Ticaret Odasının asıl vazifesi girişimcinin önünü açmak, girişimcinin ticaretle arasındaki işlemlerini en güzel şekliyle yapmak. Sivil toplum örgütlerinin çalışma esası biliyorsunuz gönüllülük esasına dayanmaktadır. Burada 4 yıldır Ticaret Odası Başkanlığı adı altında yapmış olduğumuz dönemde hiçbir maddi beklenti içerisinde olmadık.  Bunu da gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Görev sürem boyunca ailemi ihmal ettim, iş yerimi ihmal ettim, bunu da biliyorum. Aileme karşı mahcubum onu da biliyorum ama Afşin insanının bu hizmete layık olduğunu düşünüyorum.  Rabbim nasip ederse bu dönemde de üyelerimizin teveccühü ile daha güzel işler yapmak noktasında desteklerine ve şefkatlerine ihtiyacımız var. İnşallah, 1 Ekimde görüşmek üzere diyorum. Rabbim neylerse güzel eyler, tüm üyelerimi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi