Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Kent Konseyi tarafından başlatılan “Bir Yarayı da Sen Kapa” isimli yardım kampanyayı desteklediklerini belirterek, tüm Afşinlilerin bu kampanyaya katılmasını istedi.
Afşin Kent Konseyi, Suriye’de yaşanılan iç karışıklık nedeniyle ülkemize gelen Suriyeliler için “Bir Yarayı da Sen Kapat” kampanyası başlattı. Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, yardım kampanyasının tüm Afşinlilerin katılması talebinde bulundu.
Suriyeli kardeşlerimize yaralarına deva olalım diyen Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, “Afşin Kent Konseyi Başkanlığı, sivil toplum kuruluşlarımız ve Afşinli hemşerilerimizle beraber Suriye’den ilçemize gelen yardım destek kampanyası başlattık. Afşinli esnaflarımızın yardım noktasında çok güzel destekleri var. Önümüz kış, şuanda yağmurda, karda ve soğukta Suriyeli mültecilerin durumu gerçekten içler acısı. Biz burada sıcak evlerimizde otururken oradaki kardeşlerimizin soğukta karda kalmamaları için Suriyeli kardeşlerimizin yardımına koşmamız lazım. Suriyeli kardeşlerimize yardım noktasında Afşin’e yakışır bir şekilde olmasını istiyoruz. Şuan ki çalışmalarımızda da bunun emarelerini gördük ama Afşin toplu bir şekilde kurum ve kuruluşlarıyla beraber, esnafıyla ve vatandaşlarıyla mültecilerin ihtiyacı olan gıda, giyim eşyası, ısınma ihtiyaçlarını karşılaması lazım. Biz Afşin olarak bu noktada güzel mesafeler kat ettik ama bunun daha güzel olması için çalışıyoruz. En azından Suriyeli kardeşlerimizin bir nebzede olsa dertlerine deva olmalıyız. “ şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi