Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Afşin Meslek Yüksekokulu'ndan (MYO) mezun olan 114 öğrenci, törenle diplomalarını aldı.

Afşin Meslek Yüksekokulu'nda 2015-2016 eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrenciler keplerini gökyüzüne fırlattı.

Hayati Vasfi Taşyürek Konferans Salonunda yapılan mezuniyet töreninde konuşma yapan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi  olarak 24 yıldır gelişimin ve değişimin adresi olma anlayışıyla eğitim öğretim hizmeti sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, şöyle konuştu:

“Biliyoruz ki sizin özgüveniniz, sizin azminiz bu ülkenin en büyük teminatıdır. Bizim bu ülkeye, bu şehre, bu medeniyete, aidiyet bağlarımızın güçlü olması, yarınların huzur ve emniyet içinde olması anlamına gelir. Buradan bu heyecanın, bu coşkunun, ikliminden ilan ediyorum ki, buradaki gençlik, devraldığı mirasın, omuzlarındaki yükün farkında olan bir gençliktir. Bu gençlik, kavganın, çatışmanın değil dayanışmanın, paylaşmanın, kucaklaşmanın tarafında bir gençliktir. Bu gençlik zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin bir gençliktir" Ayrıca sizi bugünlerde Nobel ödülü alan hocamız Aziz Sancar'ı takip etmeye davet ediyorum.Aziz Sancar "çoğu insan zekaya inanır, ben inanmıyorum, bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum" der. Hepinize, geleceğine umutla bakan bu güzel insanlarla, dayanışma içinde geçireceğiniz hayırlı bir ömür diliyorum. Güzel ülkemizin çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek olan gençlerimizi, yeni mezunlarımızı sevgiyle uğurluyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun”

Uzun bir eğitim öğretim döneminin ardından mezun olan öğrencileri tebrik eden Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, “ Hiçbir öğrencimizin buraya kolay gelmediğini biliyorum. Fakat asıl hayat bundan sonra başlıyor. Yapacağınız meslekler sizlerin karakteri ve kişiliğiyle doğru orantılı ilerleyecek. Mezun olan arkadaşlarımız, önce anne ve babalarına daha sonra devletimize ve milletimize hayırlı bir birey olarak hayatlarına devam etsinler. İşini en iyi yapan ve çalınanlıklarıyla ön plana çıkan insanlar hiçbir zaman boşta kalmaz. Sizleri ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatınızda destek olan hocalarınıza ve ailelerinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

2015-2016 yılı mezunlarını kutlayan Afşin MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kaya ise, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin bir birimi olan Afşin Meslek Yüksekokulu, hem değerli kadrosu hem de faaliyet ve çalışmaları ile önemli bir yerdedir. Sevgili hocalarımızla birlikte, yarınlara hazırlayarak yetiştirdiğimiz, emek vererek ülkemizin dört bir yanına hizmet etmek için göndermekle bahtiyar olduğumuz toplam 114 öğrencimizi mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Öğrencilere nasihatlerde bulunan Afşin MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kaya, Öncelikle, aklınızı ve vicdanınızı kimseye kiraya vermeyin. Hep Hak'tan ve hakikatten yana olun. İnsanımıza hizmet etmeyi şerefli bir vazife bilin. Olumsuzlukları görüp vazgeçmeyin. Vazgeçmek hastalıkların en belalısıdır. Afşin Meslek Yüksekokulu sizlerin hatıralarında hep tebessüm ve hayırla anacağınız bir yer olsun. Üniversitemizle bağlarınızı kesmeyeceğinizi ümit ediyor, hepinizi tekrar tebrik ediyorum. Sizleri; ailelerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, onurlu ve başarılı bir yaşama sevgiyle uğurluyorum.Yolunuz açık, her şey gönlünüzce olsun” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Afşin Meslek Yüksekokulu birincisi Döndü Bardiz ve bölümlerde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Mezuniyet töreni, okul tarafından hazırlanan eğlence programı ve öğrencilerin okul bahçesinde keplerini havaya fırlatmasının ardından son buldu.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, kamu ve kurum müdürleri ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi