Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Afşin Meslek Yüksek Okulu'nda yeni eğitim ve öğretim yılı, düzenlenen törenle başladı. 

Afşin Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen toplantıya Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Garnizon Komutanı Üsteğmen İdris Tom, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, belde belediye başkanlarıyla birlikte çok sayıda davetli katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Dolaz, üniversitelerin; bilgi üreten, özgür düşünen, demokrasi kültürünü aşılayan kurumlar olduğunu kaydetti. 

Öğretmenlere seslenen Müdür Dolaz, “Biz bir aileyiz ve bu ailenin bir parçası olarak yeni Eğitim-Öğretim Yılı'nda öğrencilerimizle ve akademisyenlerimizle uyum içinde çalışacağınıza, işinizi layıkıyla yerine getireceğinize inancım tamdır. Yeni bir dönemin başlangıcında bu heyecanı bizimle paylaştığınız için sizlere de teşekkür ediyorum.” dedi. 

Afşin Meslek Yüksek Okulu’nda alınan eğitimle öğrencilerin pırıl pırıl gençler olacağını işaret eden Müdür Dolaz, “Sevgili öğrenciler, Afşin MYO'na mensup olmak ayrıcalığını hem eğitim hayatınızda, hem de mezun olduktan sonraki yaşamınızın her anında hissedeceksiniz. Zor bir süreçten geçerek buraya geldiniz. Şunu biliniz ki Afşin MYO'daki eğitim öğretim yıllarınız çok yoğun geçecektir. Ancak bu sürecin sonucunda almış olduğunuz disiplin sayesinde zeki, çalışkan ve başarılı pırıl pırıl gençler olarak her türlü zorluğun üstesinden geleceğinize hiç şüphem yoktur. Bizler hem yönetim hem de akademisyen kadrosu olarak her türlü sorunlarınızda, sıkıntılarınızda yanınızda olacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın.” diye konuştu. 

-“Afşin MYO’da Yeni Bölüm Açıldı”

Afşin Meslek Yüksek Okulu’nda  İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Programı’nın açıldığını ifade eden Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdürü   Doç. Dr. Mustafa Dolaz, “ Bu programlardan “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Programı” 2012 yılında açılmış olup 80 öğrenci ile bu dönem eğitim ve öğretime başlayacaktır. Diğer 7 programı öğrenciler aktif olarak tercih edebilmekte ve eğitim öğretim devam etmektedir. Bu programlara ilaveten önümüzdeki yıllarda; Afşin’in coğrafi, kültürel ve ekonomik değerleri göz önüne alındığında “Özel Güvenlik ve Koruma, Makine, Hayvansal Üretimi gibi” bölümlerin açılması hususunda çalışmamız devam etmektedir. Yüksekokulumuzun personel durumu ise, geçen yıla göre önemli bir artış göstermiştir. Akademik Personel sayısı 17’den 23’e, İdari Personel sayısı 6’dan 8’e yükselmiş, 2012 Ekim ayında yüksekokulumuz Kimya Teknolojileri Bölümüne 1 adet Yrd. Doç. Dr. ve Bahçe Tarımına da 1 adet Öğretim Görevlisinin katılmasıyla akademik personel sayısı 25’e ulaşacaktır” açıklamasında bulundu. 

Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Dolaz’ın konuşması ardından kürsüye gelen Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Siz değerli öğrencilerimizi ilçemizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Bilgi çağında yaşıyoruz ve bilgi çağının en önemli yatırımı insana yapılan yatırımdır. Elbette insana yapılan yatırım zor, zahmetli ve emek isteyen bir süreci kapsar. Fakat hedefleri ileri olan devlet ve toplumların vazgeçemeyeceği bir alandır insana yapılan yatırım alanı. Bunu da eğitim ile sağlayabiliriz. Siz değerli öğrencilerimiz yüksek okulumuza gelerek nitelikli bireyler olmayı hedeflediniz ve buradan mezun olduğunuzda bir yaşam formasyonu kazanmış olacaksınız. Belki de ailelerinizden ilk defa ayrılarak geldiğiniz bu yüksek okulda şuanda ülkemizin en önemli ihtiyacı olan birlik ve beraberliğimizin harcı da atılmış olacak. Ülkemizin farklı yerlerinden gelen öğrencilerimiz birbirlerini tanıyacaklar ve birlik beraberliğimizin harcı atılmış oluyor. Bunun büyük bir kazanım olduğunu düşünüyoruz.” dedi. 

Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Serin’in “Üniversite Eğitimi” konulu ilk ders verildi. Program verilen öğle yemeği ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi