2020-2021 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak olan Özel Karaoğlan Koleji’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

İlçenin ilk özel okulu olarak eğitim-öğretim hayatına başlayacak Özel Karaoğlan Koleji’nin inşaat çalışmaları Erçene Mahallesinde devam ediyor. Bünyesinde ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve fen lisesini barındıracak Karaoğlan Koleji eğitim hayatına başlamak için gün sayıyor.

Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonundaki tanıtım toplantısında konuşan Özel Karaoğlan Koleji Kurucusu Ömer Karaoğlan, “2014 yılında Afşin’imizde öğretim ve eğitim ayrıştırmasını yapamadığımızı fark ettik. 2016 yılında da Afşin’imizde eğitim ve öğretim bütünlüğünün sağlanması, ilçemizde özel bir okulun olmayışı ve en önemli sebep olarak bugünün çocuklarını yarının dünyasına hazırlayabilmek için Karaoğlan Kolejini kurmaya karar verdik.” dedi.

Karaoğlan Kolejiyle Afşin’e, kaliteli ve nitelikli eğitimi getireceklerini ifade eden Kurucu Ömer Karaoğlan, “Önümüzdeki mayıs ayında bitirmeyi planladığımız okulumuzda fiziki yeterliliği en üst seviyeye taşıdığımız gibi eğitim-öğretim donatı kavramlarımızın eğitim modeline uygunluğunu defalarca test ettik. Bu çalışmalar sonunda her alanda kendi tamamlamış, kendi felsefesini uygulayan ve gururla sizlere takdim edecek olduğumuz bir eğitim kampüsünü oluşturduk. Bundan sonraki süreçte okullarımızda kendini anlatabilen, çevre ve insana saygılı, çağdaş, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, teknoloji ve dili aktif olarak kullanabilen, çözüm arayan, akademik gelişimini tamamlamış yüksek nitelikli bireyler yetiştirmek en büyük hizmetimiz olacaktır. İlçemizi temsil edecek olan okulumuzun ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Afşin’den kendi alanlarında başarılı 400 öğrencinin ilçe dışındaki özel okullara gittiğini ifade etti.

Karaoğlan Kolejiyle Afşin’deki özel okul eksikliğinin giderileceğini dile getiren Turan, “ İlçe dışına giden öğrencilerimiz gerçekten de başarılı öğrencilerimiz. Afşinli öğrencilerimiz gittiği özel okulda girdiği sınavlarda önemli dereceler alıyor ve bu başarılar Elbistan’ın hanesine yazılıyor. Son 6-7 yıldır ilçemizde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarımızda fiziki gerçekleşme anlamında önemli derecede ilerledik. Fakat akademik başarıda istediğimiz başarıya maalesef ulaşamadık. Bunun en önemli nedenlerinden biri başarılı öğrencilerimizin ilçe dışındaki özel okullara gitmesinden kaynaklanmaktadır. İlçemize özel bir koleji kazandıracak olan Ömer Karaoğlan ve ekibine hem hayırlı olsun hem de bir teşekkür etmek istiyorum. Çünkü ilçemizdeki özel okul eksikliğini gideriyorlar. İnşallah başarılı öğrencilerimiz ilçe dışına gitmeden özel bir kurumda eğitim-öğretimlerine devam edecekler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu tür faaliyetlerin her zaman destekçisi olacağımızı belirtmek isterim. Bu anlamda elini taşın altına koyan Ömer Karaoğlan ve ekibine başarılar diliyorum” diye konuştu.

 Toplantıya, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, mahalle muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Haber Merkezi