Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2015 dosyalarını yıl sonuna kadar teslim edilmesi gerektiğini bildirildi.
Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden  yapılan açıklamada, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yönetmeliği gereğince 31 Aralık 2014 tarihinden sonra yapılacak kayıtların kabul edilmeyeceği belirtildi. 
Çiftçilerin bu konuda duyarlı davranması gerektiğini vurgulayan Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kurt, "ÇKS dosyalarının 31 Aralık tarihine kadar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir."dedi.
Devam eden 2015 ÇKS başvuruları ile ilgili bir açıklama yapan Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt,  “Çiftçilerimizin mazot, gübre ve toprak analizi desteklemesi ve diğer desteklemelerden faydalanmak için çiftçilerimizin tarla dosyası diye tabir ettikleri  ÇKS dosyalarını, İlçe Müdürlüğümüze teslim ederek   ürün ve arazi bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir." açıklamasında bulundu.
Çiftçilerin mağdur olmamaları için dosya müracaatlarını 31 Aralık 2014 tarihine kadar yaptırmaları gerektiğini belirten Kurt, "Daha önceki yıllarda çiftçilerimiz bu güncellemeleri yıl  boyunca  yapabilmekteydi.   2015 yılı üretim sezonunda bu güncelleme işlemleri ve dolayısıyla dosya müracaat tarihleri 01 Eylül 2014 tarihi ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasında sınırlandırıldı. Bu nedenle 2015 yılı ÇKS dosyasını, halkımızın tabiriyle 2015 tarla dosyasını yaptırmayan çiftçilerimizin mağdur olmamaları için dosya müracaatlarını 31 Aralık 2014 tarihine kadar yaptırmaları gerekiyor. Ayrıca,  2015 yılı ÇKS dosyalarına ilave olarak 2015 yılı sertifikalı tohum (biderlik buğday/arpa) kullanan çiftçilerimizin ve sertifikalı fidan kullanıp kapama bağ ve bahçe tesis eden çiftçilerimizin 31 Aralık 2014 tarihine kadar müracaatlarını şahsen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir. Dosya müracaatları için son 20 gün içinde olmamıza rağmen çiftçilerimizin alışkanlıklarından ötürü müracaat sayımızın ancak üçte birine ulaşmış bulunmaktayız. Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin desteklemelerden yararlanabilmeleri için gayret gösteriyoruz, çiftçilerimizin de mağdur olmaması  için gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekiyor."şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi