Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Suriye’deki çatışmalardan kaçarak ülkemize gelen sığınmacılara yardım kampanyasının devam ettiğini belirterek, “Zor günde, zorda kalanın elinden tutmak bir erdemdir” dedi.

Kahramanmaraş Valiliği tarafından başlatılan, Suriye’deki yaşanılan iç karışıklık nedeniyle Kahramanmaraş’a gelen Suriyeli vatandaşlara yardım kampanyası devam ediyor. Afşin İlçe Müftülüğü, tarafından sürdürülen yardım kampanyasında da yardımların toplandığı bildirildi.

Konu hakkında bilgi veren Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Afşin halkının yardım kampanyasına ilgi gösterdiğini kaydetti. Müftü Yıldırım, “İlçe  müftülüğü olarak il tarafından yapılan kampanyaları bizlerde ilçelerimizde devam ettiriyoruz. Geçtiğimiz Cuma günü Cuma namazı hutbemizde Suriye’den Türkiye’ye sığınan kardeşlerimiz için yardım toplayacağımızı duyurmuştuk. Halkımız sağ olsun gerekli ilgiliyi gösterdiler ve toplanan kılık kıyafet yardımlarını inşallah bir hafta içerisinde ilimize göndererek Türkiye’de bulunan Suriyeli sığınmacılara yardımları ulaştıracağız. Bizim milletimizi dar gün dostudur. Zaten tarih bunun örnekleriyle doludur. Milletimiz, gerçekten nerede dara düşmüş ve mağdur birileri varsa onun hemen yardımına koşmaktadır. Daima Müslüman kardeşlerimize yardım etmek için elinden geleni fazlasıyla yapmıştır. İnşallah bu yapılmış olan yardımlarda yerine ulaşacak ve ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek.  Gönlümüz biran evvel Suriye’de akan kanın durmasını arzuluyor. İnşallah Suriyeli kardeşlerimiz de kendi vatanlarına dönüp mutlu ve mesut hayatlarına devam edecekler. Kardeşlerimiz tekrar eski topraklarına ve evlerine dönüp huzurlu bir hayat yaşarlar inşallah. Onlar şuanda bizim ülkemizin misafirleri ve bizde misafirleri en güzel şekilde ağırlamak zorundayız. Zaten ağırlama konusunda da ülkemiz ve vatandaşlarımız gerekli ilgi ve alakayı göstermektedir. Zor günde, zorda kalanın elinden tutmak bir erdemdir. Ben bu konuda desteklerini esirgemeyen, gerek Afşin gerek ülkemizin her tarafına bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi