Bu yıl, ilkokuldan üniversiteye kadar her eğitim seviyesinde öğrencilerin katılabileceği dünyanın en büyük teknoloji çalışmalarının sunulacağı TEKNOFEST 2023 teknoloji yarışlarına Afşin Fen Lisesi 6 ana dal ve 7 alt kategoriğe 13 öğrenciyle başvurdu.

Afşin Fen Lisesi Müdürü Cuma Kılınç, öğrencilerinin ders yükünün fazla olmasına rağmen bu yarışmayı heyecanla karşıladıklarını söyleydi.

Kılınç, "İlki 2018'de İstanbul'da olmak üzere TEKNOFEST (Havacılık, Uzay ve Teknolojileri Festivali),Türkiye Teknoloji Vakfı        (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından milli teknolojileri teşvik edip geliştirmek amacıyla düzenlenmeye başlanmıştır. Her yıl farklı illerde düzenlenmeye başlayan TEKNOFEST, hem festival hem de yarışma havasında düzenlenerek 21. yüzyıl Türkiye’sinin genç beyinlerini keşfetmeye devam ediyor." dedi.

Yarışmada bu yıl 41 ana dal ve 102 alt kategori bulunduğunu belirten Afşin Fen Lisesi Müdürü Cuma Kılınç, " Afşin Fen Lisesi olarak 6 ana dalda 7 alt kategoride danışman öğretmenleri refakatinde 13 öğrenci ile yarışmalara katıldık. 30 Nisan-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek yarışmalara öğrencilerimiz büyük bir kararlılık, heyecan   ve ümitle hazırlanıyor." ifadelerine yer verdi.

Çalışmalarında öğrencilere her türlü maddi manevi desteği verdiklerini söyleyen Kılınç, " TEKNOFEST 2023 Yarışması oku koordinatörü Sayın Müdür Yardımcısı Harun Enkür'e, yarışmaya iştirak den ve onları destekleyen başta Bilişim ve Teknoloji Öğretmeni Tenzile Yüksel ile Biyoloji Öğretmeni Gökhan Çavdar olmak üzere yarışmaya katkısı olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi