Afşin’de vatandaşlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 100. yılı dolayısıyla evlerinin önünden, balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşı’nı okudu.

İlçede birçok hane 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla evlerinin balkonlarını ve pencerelerini bayraklarla süsledi.

Efsus Turan Mahallesindeki Afşin Park Sitesi sakinleri de, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un çağrısı üzerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 100. yılını evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden saat 21:00'da ay yıldızlı bayraklar eşliğinde İstiklal Marşını okuyarak kutladı.

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de vatandaşlarla birlikte İstiklal Marşı'na eşlik etti. İstiklal Marşının okunmasının ardından Türk bayrağı sallayıp, alkışlarla tempo tutan vatandaşlar çalınan marşlara da eşlik etti.

Organizasyona öncülük eden site sakini Hacı Bayram Veli Arıkan yapmış olduğu açıklamada, “ Milli mücadelenin 100. Yılında, geçirmiş olduğumuz karantina günlerinde sitemizdeki çocuklarımızla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak istedik. 4 blok 96 dairedeki site sakinlerimiz tüm Türkiye’de olduğu gibi Afşin’de evlerinin balkonlarından ve camlarından çocuklarımızla birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Bizimle birlikte olan herkese teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi