Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısı Afşin Öğretmen evinde yapıldı.
Afşin Öğretmen Evinde gerçekleştirilen kurulda, divan başkanlığını Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Kahramanmaraş Bölge Birliği Başkanı Ali Rıza Kekeç yaptı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yönetim kurulunun 2009 faaliyet raporu okundu.
 
Toplantıda ayrıca, borçlarını ödeyemeyen ortakların bina, arazi, taşıt ve benzeri ipoteklerinin icra nezdinde satışının yapılması halinde yönetim kuruluna kooperatif adına alma ve kanuni süre içinde tekrar satmaya dair yetki verilmesi karara bağlandı. Ardından, kooperatifçe gerek görüldüğü hallerde taşıt, araç, arsa ve bina gibi alım-satımlarda kullanmak üzere bankalardan kredi tesis edilmesi hususunda yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verildi.
 
Toplantıda konuşma yapan Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahadır Yaşar, kooperatife kredi borcu olan üyelerin borçlarını taksitle ödeyebilmeleri için yaptıkları çağrıların sonuç verdiğini,  af kapsamından yararlanabilecek ortaklar arasında % 80 oranında bir katılımın olduğunu söyledi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Kahramanmaraş Bölge Birliği Başkanı Ali Rıza Kekeç ise, “Bugün burada  Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısını yaptık. Şuan bu toplantıda Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin ne kadar başarılı olduğunu hep birlikte gördük. İlerde çok çok daha iyi olacağı kanısındayım.8 kooperatif arasında takibi en düşük birimimiz burası. Afşin esnafı gerçektende borcuna sadık. Bunu şuanda hesaplara baktığımızda göre biliriz” şeklinde konuştu.
 
Afşin Öğretmen Evinde gerçekleşen toplantıya Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Kahramanmaraş Bölge Birliği Başkanı Ali Rıza Kekeç, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahadır Yaşar, Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cuma General, Pazarcık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yaşar Bozdoğan, Türkoğlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Kutlu ile çok sayıda esnaf katıldı.
Editör: Haber Merkezi