Afşin Devlet Hastanesi çok büyük bir doktor eksikliği ile karşı karşıya.

Afşin Devlet Hastanesinde görev yapan 5 uzman doktor ve 1 diş hekiminin, son açıklanan Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre yapılan 2017 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası'nda tayini çıktı.

2017 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası'nda 2 dahiliye uzmanı, 1 kadın doğum uzmanı, 1 kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı, 1 kardiyovasküler cerrahi uzmanı ve son olarak 1 diş hekimi tayinini istedi. Yapılan bu atamaların ardından hastanenin 36 olan doktor sayısı 30'a düşecek.

Her geçen gün fiziki yapı anlamında gelişen ve büyüyen hastanenin doktor eksikliği yaşaması ilçe vatandaşlarını mağdur ediyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından Afşin'e yapılması planlanan 150 yataklı hastanenin projesi Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandı. Afşin'e yeni yapılacak hastanenin 60 milyon liraya mal olması ve 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor. Fakat doktor eksikliği yaşanması durumunda yapılan 60 milyonluk bu yatım bölge insanının işine yaramayacak.

Bir taraftan yeni hastane yapılması planlanırken, diğer taraftan kadrosunun boşalması ve yerine yeni atamaların yapılmaması nedeniyle 81 bin nüfuslu ilçenin hastanesi, poliklinik pozisyonuna düşmek üzere.  

2017 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası'nda atandan 6 doktorun yerlerinin 18 Şubat 'ta gerçekleştirilecek 74. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası'nda tekrar dolup dolmayacağı merak konusu.

Editör: Haber Merkezi