Afşin'de, hac ibadetinin yerine getirecek 38 kişi, kutsal topraklara uğurlandı.

Postallı Hac ve Umre Organizasyonu aracılığı ile hac vazifesini yerine getirmek için yola çıkan 38 hacı adayı, Pınarönü Camii önünde düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı. Törende, Kuran'ı Kerim okundu, dualar edildi.

Törende konuşma yapan Afşin Müftülüğü İlçe Vaizi Salim Çalışkan, "Mukaddes beldemize gider gitmez ilk olarak kendiniz için değil, ülkemizin geçtiği zor durumlardan biran evvel kurtulması için ve kan ve göz yaşının hakim olduğu İslam coğrafyası için dua ediniz" dedi.

Afşin'den 38 hacı adayını, Müslüman aleminin merkezine, kalbine uğurlamanın sevincini yaşadıklarını belirten Çalışkan, "Afşin'den İbadetlerini yapmak üzere göndereceğimiz hacı adaylarımız kurban bayramının ardından inşallah hac vazifesini yerine getirecek ve tekrar Hacı olarak yurda dönecekler. Hacı adaylarımızın, haclarının kabul olmasını Allah'tan temenni ediyorum" diye konuştu.

Kafile sorumlusu Mehmet Benli, yaptığı açıklamada, "Bütün Müslüman kardeşlerimizin gitmek için can attığı yere vatandaşlarımızı götürmenin mutluğunu yaşıyoruz. Ülkemiz şuanda zor bir süreçten geçiyor. İnşallah kutsal topraklarda ibadetlerimizi yerine getirirken ülkemiz için, devletimizi için ve milletimiz için dualar edeceğiz.  Bizim tek bir gayemiz, derdimiz var. O da götürdüğümüz hacılara en güzel şekilde hizmet etmek, haccın farzıyla, vacibiyle, sünnetiyle en güzel şekilde hac ibadetini ifa ettirip sağ salim sevdiklerine kavuşturmak. Rabb'im inşallah bu konuda bizi muvaffak eyler. Oranın hasretiyle, özlemiyle yanıp tutuşan herkese en kısa zamanda Rabb'im haccı, umreyi nasip etsin." dedi.

Konuşmaların ardından Pınarönü Camii'ni dolduran vatandaşlar, duygu dolu vedalaşmaların ardından yakınlarını kutsal topraklara uğurladı.

Editör: Haber Merkezi