Afşin'de ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilerin karne alarak tatile girmesinin ardından yaz Kuran kursları başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl "Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz" sloganıyla düzenlenen yaz Kuran kursları kapsamında Afşin'deki camiiler, Kuran'ı Kerim öğrenmek için gelen çocuklarla dolmaya başladı.

Afşin'deki bütün camilerin çocuk sesleriyle şenleneceğini belirten Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, " İlçemizde 2015-2016 eğitim ve öğretim yılını tamamlayan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Her yaz tatiline girildiğinde Afşin İlçe Müftülüğü olarak ilçemizde çocuklarımızı yormamak şartıyla, onları eğitmek ve eğlendirerek dini konularda bilgilendirmek için kuran kurslarımızı açık" dedi.

Bütün çocukları ilçedeki camilerde ve misafir etmek istediklerini söyleyen İlçe Müftüsü Yıldırım, " Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Gel Bu Yaz Kur'an-ı Gönlüne Yaz" sloganıyla düzenlenen yaz Kuran kursları camilerin yanı sıra müftlüğümüze bağlı kuran kurslarımızda da faaliyet gösterecek. İnşallah iki ay boyunca çocuklarımıza Kuran eğitimi vermeye çalışacağız." diye konuştu.

Kursların 26 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini aktaran Yıldırım,  şöyle konuştu:

 "Camilerimizdeki bütün hazırlıklarımızı daha önceden tamamladık. Öğrencilerimizi güler yüzle ve şefkatle karışılacağız. Çocukken öğrenilen bilgilerin daha kalıcı olduğunu belirtmek isterim. Dolayısıyla çocuklarımıza şefkati ve merhameti vermek, aşılamak zorundayız. Eğer bugün toplumsal sıkıntılar, sorunlar yaşanıyorsa bunlar bir bakıma eksiğimizi de gösteriyor. Bütün çocuklarımıza ufak yaşlarda aşılamamız ve öğretmemiz gereken duygular var.  Kurslarımızda sadece ibadeti öğretmek değil vicdan eğitimi de yaptırmak çok önemli. Bizler hocalarımıza, çocuklarımıza güzel örnekler sunmaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Şimdiden bu yaz döneminde camilerimizi dolduracak çocuklarımıza başarılar diliyorum. Aynı zamanda da tüm İslam aleminin mübarek ramazanlarını tebrik ediyorum."

Editör: Haber Merkezi