2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Afşin'de 20 bin 500 öğrenci ders başı yaptı.

Afşin'de,  2016-2017 eğitim öğretim yılında okul öncesi, anaokulu, ilkokul ve ortaöğretim düzeyinde yaklaşık 20 bin 500 öğrenci 19 Eylül’de çalan ilk ders ziliyle birlikte yeni eğitim öğretim yılına merhaba diyecekler.

2016-2017 eğitim öğretim sezonun 19 Eylül 2016'da çalan ders zili, 20 Ocak 2017'de ara tatile girecek. 6 Şubat 2017'de başlayacak ikinci eğitim dönemi ise 9 Haziran 2017'de sona erecek.

Turan, öğrencilere başarılar diledi

2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, eğitimin konusunun insan olduğunu ve insanın eğitimsiz yaşayamayacağını ifade etti.

Ülke ve milletin geleceğe daha sağlıklı bakabilmesi ve gelecekte en güzel şekilde yönetilebilmesi için eğitimin ve çocukların iyi yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığını dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan, amaçlarının eğitimdeki başarıyı daha yukarılara çıkarmak olduğunu söyledi.

Eğitimde başarının öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği ile mümkün olduğunu da hatırlatan Turan, "Ülke kalkınmasında temel unsur insandır. İnsana değer veren, insanın aklı, kalbi ve fikri ile kendisi için çalıştırabilen sistemler başarılı olup, hedeflerine kısa sürede ulaşabilmektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun insanın daima çalışkan, dürüst, faziletli ve ahlaklı olanı itibar görmüştür.Toplumları felaketlerden kurtaranlar; hak ve hukuka saygılı, sevgi ve şefkat kaynağı, fedakar her yönüyle örnek olan insanlardır. Bu nedenle her şeyi insanda başlamak ve yine ondan bitirmek gerekir. Ülkemizin yarınları için gençlerimizin ve çocuklarımızın önem vermeliyiz. 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilçemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni eder, yeni eğitim öğretim yılında idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar dilerim.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi