Afşin Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (ADOSK)kuruldu. Kulüp üyeleri ilk toplantısını düzenleyerek faaliyet programı ve yapılacak çalışmalar konusunda kararlar aldılar.
 
Afşin’de amatör olarak başlayan dağcılık sporu daha profesyonel hale ve doğa sporlarına olan merakı daha organize hale getirebilmek ve deprem riski karşısında toplumu bilinçlendirme çalışmaları yapmak için  Afşin Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü kuruldu. Kulübün üyeleri Tevfik Usta Lokantası’nda bir araya gelerek istişare toplantısı yaptılar.  
 
 
Kulübün kuruş amacını açıklayan Kulüp Başkanı Av.Hacı Bayram Veli Arıkan, “Üyelerine ve gönüllülere  başta dağcılık sporu olmak üzere her türlü doğa sporlarını yapma olanağı sağlamak, eğitim vermek, sporcu ve eğitmen yetiştirmek, ders ve kurslar vermek, yarışmalar düzenlemek, doğa sporlarının yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak. Ülkemizin doğal güzelliklerini ve kültürel değerlerini gezip görmek, araştırmak, korumak  amacıyla faaliyetler ve eğitimler düzenlemek. Dağ ve doğal afetlerde gönüllü olarak arama ve kurtarma faaliyetlerinde bulunmak olarak özetleyebiliriz. Faaliyet amacı için 30 gönüllü ile bir araya geldik ve bu kulübü  kurduk. Doğa gönüllüleri ve üyelerimizle birlikte Afşin’de eksikliği duyulan bir alanda faaliyet göstermek istiyoruz. Planlı ve etkin bir çalışma programı hazırlamak için kurumsal olmak istiyoruz. Önce derneğimizin kurumsal yapılanmasını hazırlayıp arkasından faaliyet programlarını açıklayacağız. Bu dernek yapılanması benim açımdan 2 yıllık bir süreçte neticelendi. Ekip arkadaşlarımızın bir kısmı için 20 bir kısmı için 10 yıllık bir olgunlaşma dönemi söz konusu yani dağa taşa toprağa aşk ve muhabbet duyan dostlarımızla bu çatı bizi bir araya getirdi. Derneğimizin sosyal faaliyetleri tüm gönüllülere açıktır.” açıklamasında bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi