Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) çerçevesinde Afşin Belediyesine istihdam edilmek üzere 30 kişi alınacak. Başvurular başlarken, 25 Ekim Cuma günü başvurular sona erecek.
Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, TYÇP projeleri kapsamında Afşin Belediyesine 9 aylık süreyle 30 kişinin alınacağını kaydetti. Başvuruların başladığının altını çizen Karataş, 9 aylık süre zarfında da asgari ücret ödeneceğini hatırlattı.
9 aylık geçici işe girmek isteyenlerin öncelikle İş-Kur’a kayıtlı olması gerekiyor. Kayıtlar Afşin Belediyesi İş-Kur Şubesi ve İş-Kur’un resmi internet sitesinden başvuru yapılacak. Başvuru ardından isimler noter huzurunda çekilen kurayla seçilecek.
Konu hakkında bilgi veren Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, “Toplum yararına çalışma programı çerçevesinde bir proje hazırladık ve bu projemiz İş-Kur il müdürlüğümüzce kabul görüldü. Daha sonra ikili görüşmeler sonucunda İş-Kur’dan belediyemize toplam 30 kişi istihdam edildi. Bu 30 kişinin kimler olduğu noter huzurunda yapılan çekilişle belirlenecek. Kayıtlar şuan için başladı. 25 Ekim tarihinde başvurular sona eriyor. Kayıtlar İş-Kur’dan yapılabildiği gibi belediyemizden de yapılabilmektedir. Kayıtlar tamamlandıktan sonra münacat esnasında çekiliş nerede yapılacak bunun  gibi detayları öğrenebilirler. 30 kişinin belediyemizde istihdam süreside toplam olarak 9 aydır.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi