Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, belediye başkan yardımcıları Hasan Ali Gedik, Abbas Burak Binboğa ve Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanlığı Afşin İşyeri Temsilcisi Ubkat Kır’ın katılımı ile belediye binasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Güven, düzenlenen törende, 200 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde mutabakata vardıklarını belirterek, Türkiye’ye örnek olacak bir anlaşma olduğunu söyledi.

Belediye olarak işçilerin yanlarında olduklarını ifade eden Güven, “İmkanlarımızı zorlayarak, personellerimizi rahatlatmaya yönelik zam oranlarını, yevmiye artışını ve sosyal hakların iyileştirilmesi konusundaki atılacak adımları belirledik. Rakam belirtmek istemiyorum çünkü belediyeler kendi bütçesiyle ayakta duran kurumlar ve her belediyenin ekonomik yapısı birbirinden farklı. Bizim kendi öz gelirlerimiz vardı, imkanlarımız vardı bunun için daha rahat hareket ettik. Afşin Belediyesi olarak elimizden gelen en iyi şartları personellerimize sunduk. Türkiye’ye örnek olacak bir zam oranı belirledik. Çalışanlarımız, sendikamız da yapılan iyileştirmelerden memnunlar. Bu da bizi daha çok motive ediyor. Allah ağız tadımızı bozmasın, birlik ve beraberlik içerisinde ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Yapılan zam oranından memnun olduklarını ifade eden Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanlığı Afşin İşyeri Temsilcisi Ubkat Kır da, “ Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanlığımıza bağlı bulunan Afşin Belediye Personel LTD.ŞTİ. Şirketinde çalışan 200 işçi arkadaşlarımızın toplu iş sözleşme görüşmelerimizde anlaşma sağladık. Çalışan işçi arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu ve bereketli olsun.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Editör: Haber Merkezi