Afşin Belediyesi, evde temizlik hizmetine ihtiyaç duyan yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların evinde kış temizliği yapıyor.

Afşin Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerinde temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, ilçede genelinde tespit edilen 20 yaşlı ve engelli vatandaşın evine gidip temizlik ve ev tadilatı yapıyor.

Temizlik çalışmaları kapsamında Efsus Turan Mahallesinde yalnız yaşayan Mustafa Mert’in evine ziyaret ve incelemelerde bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Belediye olarak yaşlılarımızın yanlarında bulunmak istiyoruz. Temizlik ile başladık bu işe. Allah izin verirse daha devamını getirmeyi düşünüyoruz. 20 ev belirleyerek başladık. İnşallah devamını getireceğiz." dedi.

Evinde yalnız veya eşiyle birlikte yaşayan, günlük hayatta rutin işlerini yapmakta zorlanan tüm vatandaşlara temizlik verdiklerini belirten Belediye Başkanı Güven, "Bu gün Mustafa mert amcamızın evindeyiz. Amcamız, yengemiz rahmetli olduğu için yalnız yaşıyor. Mustafa amcamız yalnız yaşıyor olmasından dolayı temizlik noktasında sıkıntı var. Mustafa Mert Amcamızın bu sıkıntılarını giderebilmek adına tüm halıları yıkandı perdeleri yıkandı. Evimizdeki ufak tefek tamirat ihtiyaçlarını giderdik. Kış temizliğini yaptık” diye konuştu.

- Yaşlılarımızın her ihtiyacında yanındayız

Temizlik çalışmalarının devam edeceğini belirten Başkan Güven sözlerine şöyle devam etti:

"Biz özellikle bizim projemi kapsamında, yalnız yaşayan evlatları yakınları yanında olmayan vatandaşlarımıza onlara evlatları yanında değilse bizde sizin bir evladınızız demek için buradayız. İnşallah onların evlatları gibi her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olacağız ve yapacağız. Hastane ve ulaşım ihtiyaçları dâhil bizim portföyümüzdeki yalnız yaşayan insanlarımıza biz bir evlat gibi her ne kadar evlat sıcaklığı gibi olmasa da evlatları gibi yanlarında olmaya devam edeceğiz. Çünkü ağaçlar köksüz olmaz. Bizim köklerimiz yaşlılarımız. İnşallah elimizden geldiği kadar sahip çıkacağız” 

Editör: Haber Merkezi