Afşin Belediyesi tarafından öğrencilerde çevre bilinci aşılamak amacıyla "Çevre ve Çocuk" isimli kitap hediye edildi.

Gaziosmanpaşa İlkokulunda gerçekleştirilen programda, kitapları öğrencilere dağıtan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, çevre bilincinin çocuklara küçük yaşlarda aşılanmasının önemini belirtti.

Öğrencilerin, çevre konusunda bilgi edinebileceği ve not tutabileceği ajanda şeklinde kitap hazırladıklarını söyleyen Güven, " Günümüzde çevre kirliliği etkilerinin artması ve bu etkilerin doğrudan insan sağlığı üzerinde meydana getirdiği olumsuz sonuçlar nedeniyle çevre kirliliğinin önlenmesi ve bu yönde yapılması gereken çalışmalara verilen önem artmıştır" dedi.

Gelecek kuşaklara bırakabilecek en önemli mirasın temiz bir dünya olacağını söyleyen Güven, " Elinizdeki ajandayla çevremizin korunması, gereksiz tüketimden kaçınma, sağlıklı beslenme ve tasarruf yapabilme konularında bilinçlenmenizi hedefliyo­ruz. "Çevreci çocuk kimdir?, "Nasıl çevreci bir hayatım olur?" ve "Büyüklerimizi nasıl çevreci birer insan yaparız?" sorularının cevabını ajandanızın sayfalarında bulacaksınız. Hem büyükler siz çocuklara yaşanabilir temiz bir çevre bırakmak zorunda, hem siz çocuklar gelecekte kendi çocuklarınıza yaşanabilir temiz bir çevre bırakmak zorundasınız. Suyu ve havası tertemiz, toprakları erozyondan korunmuş, dağları ormanlarla kaplı, verimli ovaları ürün­lerle yemyeşil, kirletilmemiş mavi denizleri, gölleri, akarsuları olan, caddeleri, sokakları temiz, mutlu insanlar diyarı bir ülkede yaşamak istiyorsak, hep birlikte el ele vererek çevremizi korumak zorundayız." diye konuştu.

Belediye olarak öğrencilerin faydalanması için Rabia Parkı'nda trafik eğitim parkuru hazırladıklarını ifade eden Güven, burada trafik eğitimi derslerini uygulamalı olarak yapabileceklerini söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi