Afşin Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde anlamlı bir hizmete imza attı.
Afşin Belediyesi  tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.
Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'nin açılışında konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven; " Afşin'de bulunan engelli vatandaşlarımıza kazandırmış olduğumuz bu Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezinin belli bir kuralı yok. Biz bu hizmetle ufak bir çitili ektik ve bunu ağaç haline hep beraber getireceğiz. Engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olan ailelerimiz engellilerimizin ihtiyaçlarını çok daha iyi biliyorlar. Bizim açılışını yaptığımız bu Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi engelli kardeşlerimizle ve aileleriyle gelişecek. Engelli kardeşlerimiz ve aileleri bizlere ihtiyaçlarını söyleyecek, bizlerde o ihtiyaçları tamamlamak için elimizden geleni yapacağız."dedi
Engelliler için açılan merkezle, engellilerin aileleriyle birlikte vakit geçireceklerini ifade eden Başkan Güven, "Açılını gerçekleştirdiğimiz Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi, engelli kardeşlerimizin aileleriyle birlikte her zaman vakit geçirecekleri bir yer olacak ve engelli kardeşlerimizi evin içine hapis olmaktan kurtaracak. Afşin Belediyesi olarak, Afşin'de engelleri teker teker ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.  Oluşturduğumuz bu merkezde engelli vatandaşlarımızın boş vakitlerini yararlı bir şekilde değerlendirebilecekleri aktivite sınıfının yanı sıra el sanatları, müzik, satranç, bilgisayar kursları vb çeşitli eğitim ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği bir de eğitim salonu bulunuyor. Bahçesinde yer alan park ve diğer sosyal donatıları ile engelli hemşerilerimize hizmet verecek olan merkezde çeşitli branşlarda dersler de verilecek . Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezimizde engelli kardeşlerimiz sosyalleşecek ve kendilerini mutlu hissettiği bir alan olacak. Özellikle ortopedik engelli olan kardeşlerimiz için spor aletleri aldık en kısa zamanda onu faaliyete geçireceğiz ve onların fiziksel sağlıklarını devam ettirecek ve kapasitelerini yükseltecek aletler seçtik. Bu merkezde engelli kardeşlerimiz eğlensin, spor yapsın istiyoruz, eksikliklerimiz var ama bunları birlikte tamamlayacağız. İnşallah bir yıl içerisinde burası örnek bir merkez olacak ve Türkiye'nin bir çok yerinden merkezimizi incelemek için gelecekler ve bu modeli kurmaya çalışacaklar." açıklamasında bulundu.
Daha sonra konuşma yapan İstanbul Afşinliler Derneği (AFŞİNDER) Ahmet Ardıç, " İstanbul'da yaşan Afşinliler olarak, Afşin'de yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve  Afşin'de Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi açılacağını duyunca çok heyecanlandık. İstanbul'da daha önce 'Doğayı Seviyorum, Çevreyi Koruyorum' adı altında bir proje başlatmıştık. Bu proje sayesinde 6 adet tekerlekli sandalyeyi Afşin'e getirdik ve 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engelli kardeşlerimize teslim ettik. Ben bunun diğer sivil toplum kuruluşlarımıza örnek olmasını ümit ediyorum. Çünkü bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle bir çok engel aşılabilir." dedi.
3 Aralık Dünya Engelliler günün, engelli vatandaşlara yönelik bilincin artmasında çok önemli bir faktör olduğunu söyleyen Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, "3 Aralık Dünya Engelliler Gününün olması, engelli vatandaşlarımıza bilincin artması ve farkındalığın oluşması açısından çok önemlidir. Engelli vatandaşlarımız toplumsal hayatta var olması, rol alması ve kendilerini daha iyi ifade edebilmesi şüphesiz o toplumları daha çok güçlendirecektir. Sosyal sorumluluk gelişmiş devletlerin olmazsa olmaz kavramlarından biridir. Bu çerçevede ülkemizde engellilerimize yönelik yapılan gelişmeler ve atılan adımlar ümit vericidir. Bizim üzerimize düşen görev engellilerimize yönelik  bilinci en üst seviyede tutmak ve onların ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bu güzel tesisin engelli vatandaşlarımıza kazandırmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel güne bir anlam daha katan ve 6 tekerlekli sandalye bağışında bulunan  İstanbul Afşinliler Derneğine ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. " ifadelerini kullandı.
Afşin Belediyesi tarafından açılış gerçekleştirilen, Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezinin açılışına, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  İstanbul Afşinliler Derneği (AFŞİNDER) Ahmet Ardıç, belediye başkan yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum örgütü başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Editör: Haber Merkezi