Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından tesis edilecek Adatepe Sulaması 3. Kısım işinin inşaat ihalesi gerçekleştirildi. 
Proje ile Göksun Nehri üzerinde bulunan ve 95 metre yüksekliğe sahip olan Adatepe Barajı’ndan alınacak su ile 112 bin 520 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Daha önce işe başlanan 1. kısım ile 67 bin 880 dekar, 2. kısım ile de 59 bin 460 dekar zirai araziyi suya kavuşturacak olan Bakanlık, 3. kısım ile birlikte toplamda 239 bin 860 dekar araziye su temin etmiş olacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kahramanmaraş’ı baraj, gölet ve sulama tesisleri ile donattıklarını belirterek, “Adatepe Barajı’ndan alacağımız suyu 3 kısımdan oluşan sulama projeleriyle zirai arazilere ileterek Kahramanmaraş’ın münbit topraklarını suya kavuşturacağız. İhalesini gerçekleştirdiğimiz Adatepe Sulaması 3. Kısım işi ile milli ekonomimize 47 milyon TL katkı sağlayarak 29 bin 370 kişiye ek istihdam oluşturacağız. Bu projeden Ağlıca, Akören, Alembey, Balıkçıl, Çatova, Doğan, Çıtlık, Eldelek, Evcihüyük, Hasankendi ve Küçükyapalak mahallelerimiz istifade edecek. Şimdiden Kahramanmaraş'ımıza hayırlı olsun inşallah” dedi.

Editör: Haber Merkezi