Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 15 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek. Elbistan’da da yapılacak olan sınavda 7 bin 219 kişinin ter dökeceği belirtildi.

Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı YGS Pazar günü gerçekleştirilecek. Kahramanmaraş bölgesinde merkez dahil Göksun ve Elbistan’da yapılacak olan YGS için hazırlıklar tamamlandı. Ekinözü, Nurhak, Afşin ve diğer çevre kentlerden Elbistan’ı tercih eden 7 bin 219 kişi Pazar günü sınava girecek.

Sınavla ilgili olarak Elbistan’da okul müdürleriyle toplantı düzenlendi. Sınav koordinatörlük yetkililerinin yer aldığı toplantıda, Pazar günü yapacak çalışmalar, alınması gereken tedbirler ve dikkat edilmesi gereken hususlar okul müdürlerine anlatıldı.

15 Mart Pazar günü yapılacak YGS Elbistan’da 28 okul ve cezaevinde yapılacak. Cezaevinde 30 toplamda ise 7 bin 219 kişi sınava katılacak. Toplam 9 bin 600 kapasiteli sınav yerlerinde görev yapacak isimler belirlendi.

Herhangi bir olumsuz duruma karşı Nüfus Müdürlükleri Pazar günü 07.00-10.15 saatleri arasında açık tutulacak. Sınava katılacakların Nüfus Cüzdanı yada Pasaport ile Sınav Giriş Belgesi’ni yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Sınavda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata  dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen  bilimleri testi yer alacak. YGS, 15 Mart 2015 Pazar günü tek oturumda yapılacak. Sınav, saat 10.00’da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Türkçe Testi: 40 soru, Matematik Testi: 40 soru, Sosyal Bilimler Testi: 40 soru, Fen Bilimleri Testi: 40 soru olmak üzere toplam 160 soru var.

ÖSYM, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sınavlarının birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndaki (2015 YGS) soruların yüzde 20'sine karşılık gelen ve rastgele seçilen 32 soruyu, soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açacak
Editör: Haber Merkezi